Barcelona

L'Oficina Antifrau investiga adjudicacions de l'Ajuntament i la Diputació de Girona

L'Oficina Antifrau de Catalunya investiga diverses adjudicacions de l'Ajuntament i la Diputació de Girona a empreses suposadament vinculades a la trama de concessions irregulars que ha comportat la detenció de l'alt càrrec de GISA Jordi Vergé. Segons han informat les dues administracions, tant la Diputació com el consistori gironí van enviar a finals de l'any passat la documentació que els havia sol·licitat l'Oficina Antifrau en el marc d'una investigació sobre un presumpte tracte de favor a un determinat grup d'empreses de la província en l'adjudicació d'obres en carreteres.

Actualitzat
L'Ajuntament de Girona ha explicat que l'Oficina Antifrau de Catalunya els va sol·licitar fa uns quants mesos els expedients de contractació de 14 obres dutes a terme entre els anys 2009 i 2010 per part d'algunes de les empreses que estan sent investigades pel jutjat.

En declaracions a TV3, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha explicat que la Secretaria del consistori es va limitar a lliurar els expedients sol·licitats i que desconeixien quina n'era la finalitat. De la seva banda, la Diputació de Girona ha emès un comunicat en el qual admet que Antifrau els va demanar al desembre passat informació sobre diverses adjudicacions d'obra pública, que la corporació provincial li va enviar de forma immediata.

La Junta de Portaveus de la Diputació de Girona, que s'ha reunit amb caràcter extraordinari amb motiu de la investigació sobre adjudicacions d'obra pública, ha expressat la seva "disposició a col·laborar de manera estreta i rigorosa" amb la investigació judicial i policial.

La investigació se centra en un grup d'empreses de la demarcació de Girona que haurien muntat un monopoli per repartir-se les adjudicacions d'obra pública a Girona, pactant els preus corresponents. Per la seva presumpta relació amb aquesta trama van ser detinguts la setmana passada el gerent d'obres de Gisa, Jordi Vergé, i l'empresari Juan Mozo i el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs acusats dels delictes de suborn i alteració de concursos i subhastes públiques.
Anar al contingut