Sant Joan Despí

L'Oficina Antifrau es prepara per si ha d'investigar la fundació de C's a Madrid

El director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, inclourà la fundació Tribuna Cívica en el llistat que elabora d'ofici de totes les fundacions i associacions vinculades a partits. Considera que poden demanar-los dades i que "per descomptat que podríem investigar".

RedaccióActualitzat

L'Oficina Antifrau ha anunciat que inclourà la fundació de C's amb seu a Madrid Tribuna Cívica en el llistat de fundacions i associacions vinculades a partits polítics que està elaborant des de fa un mes per si s'hagués de realitzar una investigació.

El director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, ha explicat a "Els matins" de TV3 que arran dels recents casos de corrupció política -i malgrat que normalment treballen a través de peticions- van engegar d'ofici la creació d'aquest llistat ja que es van adonar que no hi havia un únic índex que les agrupés a totes i que, donat el règim fiscal més beneficiós que tenen pel fet de ser associacions, podien ser un forat per on s'escapessin diners públics. "Avui en dia les coses has d'anar a buscar-les a molts llocs, i vam veure que no hi havia un únic índex, un únic butlletí", ha declarat De Alfonso.

Mapa de fundacions

El llistat, segons ha dit, és "un mapa dels noms de les fundacions", però també miraran "si hi ha hagut algun moviment estrany".

L'Oficina Antifrau ha reconegut que no poden demanar els comptes de la fundació Tribuna Cívica o de cap altra ja que és competència de la Sindicatura de Comptes, però De Alfonso ha dit que amb ells hi tenen "una excel·lent relació" i que "ja n' hem parlat, d'això."

"Ells tenen una competència, que és investigar els comptes, però nosaltres en tenim una altra: investigar les coses que no s'hagin fet bé", ha afegit abans de dir que tenen un conveni de col·laboració pel qual intercanvien dades que siguin interès per algun dels dos.

"Podríem investigar, per descomptat"

Preguntat sobre si arribat el cas l'Oficina Antifrau podria demanar dades sobre Tribuna Cívica, el director Daniel de Alonso ha afirmat que "podríem investigar, per descomptat", ja que "la fundació que tingui seu fora de Catalunya també haurà de retre comptes" si està vinculada a un partit amb activitat a Catalunya.

El director de l'Oficina Antifrau ha fet aquestes declaracions després que el diari "Ara" ha publicat que la Sindicatura de Comptes investiga Tribuna Cívica, vinculada al partit liderat per Albert Rivera. El rotatiu informa que la fundació té la seu a Madrid i, per això, es nega a facilitar les dades econòmiques. Des del 2008, és obligatori que les fundacions dels partits remetin els seus comptes a la Sindicatura.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut