Barcelona

L'Oficina Antifrau denuncia irregularitats en la gestió de Gramepark

Un informe de l'Oficina Antifrau de Catalunya denuncia irregularitats en la gestió de Gramepark, de Santa Coloma de Gramenet, després d'haver estat intervinguda per la justícia dins la investigació del "cas Pretòria", de presumpta corrupció urbanística. Els administradors judicials van tenir molts problemes per fer-se càrrec de l'empresa municipal i per estudiar-ne les activitats, i apunten directament a l'antiga direcció. L'informe coincideix, en molts punts, amb l'auditoria feta a principis d'any.

Actualitzat
L'informe de l'Oficina Antifrau fa constar els entrebancs amb què els administradors es van trobar per fer la seva feina i dels quals en culpen els antics gerent i el director tècnic, posteriorment destituïts.

Segons l'Oficina Antifrau, els dos càrrecs serien els responsables del que es defineix com a greus deslleialtats i irresponsabilitats detectades. Entre aquestes últimes, es destaca una inexplicable permuta immobiliària entre dues finques de Gramepark i una altra finca propietat d'un funcionari, membre del mateix consell d'administració de Gramepark, a qui s'hauria afavorit deliberadament. Les finques de Gramepark van ser infravalorades i les del funcionari sobrevalorades, de tal manera que li va quedar un benefici net d'un milió d'euros.

L'antiga direcció de Gramepark no és l'única que surt esquitxada en l'informe. El document també critica el nou equip de govern municipal, encapçalat per Núria Parlón, i els intents del consistori de girar full del "cas Pretòria". Es lamenta que des de l'Ajuntament es minimitzin els fets revelats per la justícia.

L'informe constata moltes de les irregularitats que ja va revelar l'auditoria feta pública a principis d'any.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut