Buenos Aires

L'oficialista Daniel Scioli i el conservador Mauricio Macri s'enfrontaran en segona volta a l'Argentina

Serà el 22 de novembre

RedaccióActualitzat

Primera volta, aquest diumenge, de les eleccions presidencials a l'Argentina, que marquen el final de 12 anys de kirchnerisme, encarnat per Néstor Kirchner i la seva dona, Cristina Fernández. Han estat les eleccions més disputades des que es va restaurar la democràcia a l'Argentina.

Els resultats oficials han trigat més de sis hores a arribar, i situen els dos principals rivals, Daniel Scioli, el candidat oficialista, i Mauricio Macri pràcticament empatats. Amb el 97% escrutat, Macri queda només dos punts per sota de Scioli: el candidat oficialista rep el 36,85% dels vots i l'opositor, un 34,34%. Per obtenir la presidència en la primera volta, el candidat més votat havia de superar el 45% dels vots o bé el 40% amb una diferència de deu punts respecte al segon.

Serà la primera vegada que l'Argentina viurà una segona volta en els comicis presidencials, ja que l'únic antecedent, el 2003, no es va arribar a concretar perquè l'expresident Carlos Menem va renunciar a competir amb Néstor Kirchner, que es va proclamar guanyador amb només un 22% dels vots.

Trenta-dos milions d'argentins han estat cridats a les urnes per decidir el futur polític del país.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut