Barcelona

L'oferta d'ERC sorprèn un PSC que es mostra compromès amb el desplegament de l'Estatut i el govern d'entesa

Sorpresa a les files del PSC per les paraules de Xavier Vendrell a favor de donar suport a un govern presidit per Artur Mas si es compromet a convocar un referèndum d'autodeterminació. Els socialistes també han recordat que l'autodeterminació no ha estat mai en el seu programa. En el seu blog, el viceprimer secretari del partit, Miquel Iceta, assegura que el PSC no pensa "abocar Catalunya a un carreró sense sortida o a un perillós aventurisme", que està plenament compromès amb el desplegament de l'Estatut i no trencarà l'acord de govern amb Esquerra i Iniciativa Verds.

Actualitzat
Miquel Iceta recorda a través del seu blog que Esquerra, Iniciativa i PSC van subscriure fa menys de quatre mesos un acord de govern en el qual figura un compromís per desplegar plenament el nou Estatut i, diu, “és el que farem, nosaltres no trencarem aquest acord". El portaveu del PSC reconeix que la possibilitat d'una sentència del Tribunal Constitucional adversa a l'Estatut "introdueix elements de preocupació" en la política catalana, però adverteix que "especular sobre una sentència que no sabem ni tan sols quan es produirà és absurd".

Iceta afegeix que en el supòsit que la sentència del Constitucional anul·lés o reduís el potencial de major autogovern de l’Estatut "correspondria als polítics trobar mecanismes per obtenir-lo per altres mitjans amb ple respecte a les regles del joc".

Finalment, el socialista adverteix que "ningú compti amb nosaltres per abocar Catalunya a un carreró sense sortida o a un perillós aventurisme" perquè, assegura, no és el que volen la immensa majoria dels ciutadans del nostre país.
Anar al contingut