L'OCU es querella contra la cúpula del Banc Popular (@albertcalatrava)
L'OCU es querella contra la cúpula del Banc Popular (@albertcalatrava)
Madrid

L'OCU es querella contra la cúpula del Banc Popular de 2016 per estafa i falsedat

La portaveu de l'organització defensa que els diners es puguin recuperar

Actualitzat

L'Organització de Consumidors i Usuaris, OCU, ha presentat una querella a l'Audiència Nacional contra el Banc Popular per la pèrdua del valor de les inversions dels accionistes i bonistes després de la compra de l'entitat per part del Banc Santander. És una querella contra l'anterior cúpula del Popular, amb Ángel Ron al capdavant, i contra la consultora PriceWaterhouseCoopers (PwC) pels delictes de falsedat documental i estafa d'inversors.

El Banc Popular es converteix en el primer banc intervingut per la Unió Europea

Així doncs, l'OCU demana responsabilitats a la cúpula que hi havia en el Banc Popular el 2016 i no la que encapçalava el banc quan va fer fallida. Per tant, contra l'exvicepresident del Banc Popular Roberto Higuera; l'exconseller delegat Pedro Larena i a banda de l'empresa que va auditar els comptes, el soci firmant de les auditories.

La portaveu de l'organització, Ileana Izverniceanu, ha defensat recuperar els diners:

"El que volem és recuperar els diners, que tots aquells afectats i petits estalviadors que han vist com per una presumpta falsedat comptable han invertit, quan els comptes eren molt diferents. Volem justícia".

L'advocat que ha interposat la querella, Eliseo Martínez, ha defensat també indemnitzacions per a tots els afectats:

"L'OCU vol que tots els presumpres accionistes i bonistes siguin indemnitzats i portar els responsables davant la justícia. Considerem que s'han comès dos presumptes delictes de falsedat comptable i estafa d'inversors, per la qual cosa demanem que s'obrin diligències i es depurin responsabilitats".

 

L'OCU no descarta fer servir altres vies al marge de la penal per recuperar els diners dels més de 305.000 afectats i petits estalviadors.

L'ens demana explicacions als organismes reguladors com el Banc d'Espanya o la Comissió Nacional del Mercat de Valors i al ministre d'Economia, Luis de Guindos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut