Madrid

L'OCU demandarà Aena i Iberia per "la vergonya nacional" de Barajas

L'OCU ha anunciat que demandarà a l'organisme Aeroports Espanyols i Navegació Aèria -depenent del Ministeri de Foment- i a la companyia Iberia per la "vergonya nacional" derivada del "caos" registrat a Barajas durant els últims dos mesos. Segons ha informat la portaveu de l'OCU, els usuaris afectats pel miler de vols cancel·lats fins ara sumen 60.000 persones. De la seva part, la titular de Foment anirà al Congrés el 27 de gener, i també ho faran els presidents d'AENA i Iberia. Mentrestant, aquest dimecres han continuat els retards a l'aeroport madrileny, amb onze vols cancel·lats a causa de la boira i la presumpta vaga de zel dels pilots.

Actualitzat
L'Organització de Consumidors i Usuaris ha indicat que esperen formalitzar una demanda contra AENA i Iberia a causa de la successió de problemes a l'aeroport de Barajas durant els últims dos mesos i que han afectat unes 60.000 persones.
 
Segons la portaveu dels consumidors, Iliana Izverniceanu, "la vaga encoberta" dels pilots en primer lloc, seguida per les baixes per grip dels controladors aeris i, finalment, el temporal de neu del cap de setmana passat han convertit els mesos de desembre i gener en "un autèntic abús per als usuaris de transport aeri".

L'OCU està recopilant queixes i documentació per presentar l'acció col·lectiva en defensa dels interessos dels passatgers, i ha facilitat dos números de telèfon per als usuaris interessats: 91 300 91 55 i 902 888 922.

L'organització creu que "els passatgers són els més perjudicats per la manca de previsió", considera que el tracte que han rebut no ha estat el correcte i cita com exemple la manca d'informació que hi ha hagut durant dies per a milers de persones.

L'entitat diu que no es conformarà amb la devolució del cost del bitllet sinó que pretén exigir que es compensi als passatgers els danys addicionals. L'OCU pensa que no poden quedar indemnes fets com ara la pèrdua de reserves, les nits d'hotel pagades, els danys morals, les pèrdues d'equipatge o el "malestar" experimentat per malalts, gent gran, embarassades o nens que es van haver d'estar moltes hores a l'aeroport madrileny.

Noves cancel·lacions a Barajas

Aquest dimecres Iberia ha hagut de cancel·lar onze vols, quatre dels quals a causa de la boira que hi ha hagut a l'aeroport de Barajas, i la resta per la suposada vaga de zel dels pilots, segons ha informat la companyia.

Mentrestant, la direcció d'Iberia i els representants dels sindicat de pilots s'han tornat a reunir per continuar les negociacions per renovar el conveni col·lectiu.

Compareixença de Magdalena Álvarez al Congrés

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, compareixerà al Congrés dels Diputats el 27 de gener per explicar la situació generada a l'aeroport de Barajas pel temporal de neu del 9 de gener, així com els incidents provocats per les vagues encobertes de pilots i de controladors aeris. El 20 de gener també anirà al Parlament la presidenta d'AENA, Encarnación Vivanco, i dies més tard també ho farà el president d'Iberia, Fernando Conte.

Álvarez ha dit que està "encantada d'explicar una i altra vegada qualsevol cosa que es refereixi al Ministeri perquè és la meva responsabilitat", i ha recordat que és una compareixença a petició pròpia.
Anar al contingut