Estats Units

L'OCDE retira les illes Marshall de la llista negra de paradisos fiscals, on només queden Andorra, Liechtenstein i Mònaco

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, l'OCDE, ha anunciat que retira les illes Marshall de la seva llista negra de paradisos fiscals, on ara mateix només queden Andorra, Liechtenstein i Mònaco. L'OCDE justifica la seva decisió argumentant que ha rebut el compromís del govern de les illes Marshall de millorar la transparència i l'intercanvi efectiu d'informació en matèria fiscal.

Actualitzat

Després d'eliminar les illes Marshall, l'OCDE només manté a la llista negra de paradisos fiscals Andorra, Liechtenstein i Mònaco. I és que a finals de juliol, l'Organització ja va eliminar Libèria d'aquest llistat després que aquest estat africà va decidir adaptar-se a les normes internacionals de transparència.

En un informe, l'OCDE explica que la majoria dels països han progressat molt en l'aplicació de normes d'intercanvi d'informació, tot i subratllar que encara queda camí per fer. És el cas, per exemple, d'Andorra, que de nou apareix a la llista.

Anar al contingut