vaixell
El pesquer procedia de l'illa nipona de Hokkaido i va ser arrossegat per les onades.
Ottawa

Localitzat al Canadà un vaixell fantasma a la deriva desparegut en el tsunami del Japó

Troballa insòlita al Canadà. A prop de la Colúmbia Britànica, a l'oest del Canadà, s'ha vist un vaixell que havia desaparegut durant el tsunami del Japó, ara fa un any. El pesquer procedia de l'illa nipona de Hokkaido i va ser arrossegat per les onades. La nau està a la deriva però no representa cap perill per al medi ambient. Segons les primeres investigacions, no hi hauria cap persona a bord.

RedaccióActualitzat
El tsunami que va arrasar ara fa un any part del Japó va generar més de 25 milions de tones de runa. Investigadors de la Universitat de de Hawaii calculen que entre 4 i 8 milions van ser arrossegats a l'oceà Pacífic i que, d'aquests, un o dos milions de tones continuen flotant.

El pesquer vist al Canadà, de 15 metres d'eslora, seria el primer gran objecte d'aquesta runa marítima, la massa principal de la qual podria tocar terra a Amèrica del Nord el març de l'any que ve.

Les autoritats de transport marítim canadenques fan un seguiment del vaixell per controlar que no hi hagi contaminació marina i per evitar que es converteixi en un obstacle.

La nau va ser localitzada divendres per patrulles de vigilància aèries a 275 quilòmetres de les illes Haida Gwaii, un arxipèlag canadenc localitzat davant de la costa de la Colúmbia Britànica.
Anar al contingut