L'obesitat continua sent més comuna entre el sexe femení.
L'obesitat continua sent més comuna entre el sexe femení. (Foto: Reuters)
Madrid

L'obesitat mòrbida creix a Espanya més d'un 200% mentre que l'obesitat general, un 65%

Un estudi de la Revista Espanyola de Cardiologia conclou que l'obesitat mòrbida creix a l'estat espanyol el doble de ràpid que l'obesitat general. Segons l'informe, entre el 1993 i el 2006 ha augmentat més d'un 200% el nombre de persones amb obesitat mòrbida a l'Estat, mentre que els obesos s'han incrementat d'un 65%. Mentre que la malaltia continua sent més comuna entre el sexe femení, l'augment relatiu entre els homes ha estat tres vegades superior. L'obesitat mòrbida és la variant més perillosa d'obesitat, ja que multiplica per tres el risc dels malalts de tenir alguna malaltia cardiovascular.

Actualitzat
L'obesitat mòrbida creix el doble de ràpid que l'obesitat general, segons l'estudi que publica la Revista Espanyola de Cardiologia amb dades de 106.048 participants i que engloba un període de 14 anys. Una malaltia que incrementa considerablement el risc cardiovascular i altres malalties. De fet, l'obesitat mòrbida és la variant més perillosa d'obesitat ja que multiplica per tres el risc dels malalts de tenir alguna malaltia cardiovascular.

Entre el 1993 i el 2006, els espanyols amb obesitat mòrbida van passar d'1,8% cada 1.000 habitants el 1993 a 6,1 el 2006. Per tant, el nombre de persones amb obesitat mòrbida a l'Estat s'ha incrementat en més del 200% mentre que els obesos s'han incrementat d'un 65%.

En conjunt, 6,1 ciutadans de cada 1.000 a l'Estat són obesos mòrbids, el 6,8 per 1.000 de les dones i el 5,4 dels homes. Tot i que la malaltia continua sent més comuna entre el sexe femení, l'augment relatiu entre els homes ha estat tres vegades superior. I és que mentre ha augmentat un 4% en les dones, ho ha fet en un 12% entre els homes.

Al conjunt d'Espanya s'ha observat una tendència creixent de l'obesitat mòrbida els últims anys i ja frega l'1% de la població.

Per als autors de l'estudi, l'augment de l'obesitat s'associa a més malalties i mortalitat i, per tant, consideren que suposa una sobrecarrega per al sistema sanitari i un problema de salut pública. Per això, fan una crida a prendre urgentment mesures preventives eficaces.
Anar al contingut