Un assaig de l'OBC a l'Auditori (CCMA)

L'OBC injecta talent i energia per a la temporada dels 25 anys de L'Auditori

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya s'ha renovat amb la incorporació d'una vintena de músics

Enllaç a altres textos de l'autor

Virgínia Martí Blasco

Periodista de la secció de Cultura d'Informatius de TV3

@VirginiaMartiB
Actualitzat

Cada any, milers de melòmans i amants de la música simfònica passen per L'Auditori de Barcelona per escoltar algun dels concerts de l'OBC. En els darrers anys, la principal orquestra pública del país ha afrontat un repertori més complex i exigent, que ha fet que el públic gaudeixi cada vegada més dels concerts i que grans músics de l'escena internacional hagin vingut a col·laborar-hi.

Tot plegat ha estat gràcies al procés de renovació de l'OBC, que venia d'uns anys difícils, des que la crisi va obligar a reduir la plantilla. Va ser un dels reptes que es va marcar Robert Brufau, quan va ser nomenat director de L'Auditori a finals del 2018. 

Ara l'orquestra torna a estar gairebé al complert, gràcies a una vintena de noves incorporacions, una injecció de talent que li ha aportat una energia i una potència noves que podran brillar, com mai, en l'any que se celebra el 25è aniversari de L'Auditori de Barcelona. Ludovic Morlot, el director de l'OBC, vol "encoratjar la curiositat i l'orgull de pertinença al grup".

Hem parlat amb els artífexs d'aquest canvi i amb alguns dels músics, dels que ja hi eren i dels més nous, com l'Adrià Trulls, que aquest any farà la seva primera temporada amb l'OBC:

 

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut