NBA

L'NBA suspèn els partits fins al 15 de desembre hores després de la primera demanda contra els propietaris

L'NBA ha confirmat que han quedat suspesos els partits de la fase regular fins al 15 de desembre, després de la manca d'acord entre els propietaris de les franquícies i el sindicat dels jugadors. Precisament avui, que fa 139 dies del conflicte, s'han presentat les primeres dues demandes de diversos jugadors contra el monopoli dels propietaris de les franquícies i la cancel·lació del primer pagament dels txecs salarials.

Actualitzat
Passaven pocs minuts de les tres de la tarda a Minnesota, les sis del matí hora d'aquí, quan la guerra entre els jugadors de l'NBA i els propietaris dels clubs va encetar una nova fase, més agressiva, més virulenta. En aquesta hora, un grapat de jugadors, en nom de tot el col·lectiu, presentaven una denúncia al jutjat contra els trenta equips de la Lliga nord-americana de bàsquet.

La patronal ha optat per la via dura; no ha cedit ni un mil·límetre en les seves pretensions i ha convertit la crisi en una guerra de trinxeres estancada, sense possibilitat de solució. Per això, la nova estratègia dels jugadors ha estat esfumar-se dissolent el seu sindicat. D'aquesta manera, han deixat la patronal sola, sense interlocutor, i això, legalment, fa que l'NBA sigui un monopoli dels propietaris.

I els monopolis, als Estats Units, són il·legals. Denunciant la situació, els jugadors potser no eviten la suspensió de la Lliga, però, si el jutge els dóna la raó, cobraran íntegrament els seus contractes. I seran molts milions per a una patronal que, si la Lliga se suspèn, no haurà ingressat ni un dòlar.

Ja comencen a fer les maletes

Mentre els amos dels clubs pensen la seva estratègia, molts jugadors han fet les maletes. A la Lliga francesa, ja hi competeixen 7 jugadors de l'NBA, i a la turca, 9. Andrés Nocioni, dels Sixers, ha fitxat pel Peñarol argentí, i Omir Casspi, dels Cavaliers, jugarà al Maccabi israelià. A l'ACB, després de Rudy i Ibaka, fitxats pel Reial Madrid, ara és l'Unicaja el que incorporarà Thiago Spliter. Al Barça no baden boca, però segur que agraeixen la voluntat dels germans Gasol de tornar-se a vestir de blaugrana si l'NBA se suspèn definitivament. La incorporació dels Gasol, però, difícilment seria un fet abans del gener.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut