Exterior de l'edifici MI6 a Londres
Exterior de l'edifici MI6 a Londres (REUTERS)
Londres

L'MI6 britànic busca dones espies amb una campanya als cinemes

A banda de dones, el servei d'intel·ligència també vol captar persones de minories ètniques amb l'objectiu de tenir espies "capaços d'entendre les emocions dels altres"

RedaccióActualitzat

El servei d'intel·ligència britànic necessita agents secretes, i per això han llançat una campanya publicitària als cinemes. Busquen dones i persones de minories ètniques per incorporar-se al món de l'espionatge.

Lluny de l'estereotip de James Bond, l'MI6 explica en l'anunci que al servei secret li calen persones capaces d'entendre les emocions dels altres i dots per motivar els qui treballen al seu voltant.

Els reclutadors estan preocupats per la imatge de l'espia que han ajudat a crear les novel·les d'Ian Fleming, creador del personatge James Bond, i les exitoses pel·lícules que s'han fet d'aquest. És per això que per evitar que moltes persones "s'autodescartin" com a candidates, han llençat el primer anunci de la història de l'MI6. Així ho diu el cap dels serveis d'intel·ligència, Alex Younger.

"Vull que tothom entengui que, amb independència del lloc d'on vinguin, si tenen les habilitats que necessitem i comparteixen els nostres valors, hi ha un lloc per a ells a l'MI6".

 

 

Actualment el servei d'intel·ligència britànic té 2.500 treballadors i té l'objectiu d'arribar als 3.500 l'any 2020.

L'anunci s'acaba amb un missatge expeditiu: la imatge d'una florista i una veu que diu: "No treballa a l'MI6, però ho podria fer..."
 

Anar al contingut