Entra en vigor el toc de queda en 161 municipis després del vistiplau del TSJC
El DOGC ha publicat el decret sobre la restricció de la mobilitat nocturna
Entra en vigor el toc de queda en 161 municipis després del vistiplau del TSJC
El confinament nocturn serà d'1.00 a 6.00 de la matinada i entrarà en vigor així que ho publiqui el DOGC
El confinament nocturn serà d'1.00 a 6.00 de la matinada i entrarà en vigor així que ho publiqui el DOGC (ACN/Eloi Tost)

Entra en vigor el toc de queda en 161 municipis després del vistiplau del TSJC

El DOGC ha publicat el decret sobre la restricció de la mobilitat nocturna

Actualitzat
TEMA:
Toc de queda

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya autoritza el toc de queda en aquelles poblacions de Catalunya on la situació epidemiològica està pitjor. El confinament nocturn serà d'1.00 a 6.00 de la matinada i entra en vigor la nit de divendres a dissabte, després que s'hagi publicat al DOGC.

La mesura afecta les poblacions de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos per 100.000 habitants els últims 7 dies.

 

 

Resolució sobre el toc de q... by Moderador Noticies Web

 

En aquest escenari, 161 municipis queden sota el confinament nocturn, que afectarà més de sis milions de persones, ja que la majoria són municipis de l'àrea metropolitana, els més poblats.
 

El president Pere Aragonès ha dit a Twitter que el confinament nocturn entrarà en vigor aquest mateixa divendres. Assegura que és "una mesura difícil, però necessària per frenar els contagis, per protegir vides i el sistema sanitari".

El conseller de Salut reconeixia aquest dijous que, per poder fer aquesta llista, han hagut d'agafar una taxa de casos setmanals per cada 100.000 habitants molt superior a la que indica alt risc --que a nivell internacional està fixada en 125--, ja que, si no, haurien hagut de tancar tot el país i això no ho hauria aprovat la justícia.

La Fiscalia havia informat favorablement a autoritzar aquesta mesura.

En una interlocutòria de 22 pàgines, el TSJC recull i analitza l'informe de la Generalitat que evidencia les altes taxes actuals de transmissibilitat del virus. El tribunal considera que el confinament nocturn és adequat i proporcional, perquè només comporta el confinament domiciliari durant cinc hores, en plena franja nocturna, en els municipis més grans i afectats i amb importants excepcions per desplaçaments obligats.

Revisió setmanal

Aquesta llista de municipis afectats es revisarà cada set dies: en sortiran els que hagin baixat la incidència i hi entraran els que hagin arribat al llindar establert.

Hi ha algunes excepcions previstes, com els desplaçaments d'urgència per assistència sanitària o anar a la farmàcia, anar o tornar de treballar, realitzar serveis essencials, recollida i cura de menors en cas de pares separats i la cura de mascotes i animals de companyia.

Els Mossos d'Esquadra i les policies locals seran les encarregades de fer complir el toc de queda, amb multes en cas d'incompliment que poden anar dels 300 als 6.000 euros, basant-se en el decret llei que es va aprovar l'agost passat.

La resolució del govern està basada en la que ja s'aplica al País Valencià. Allà, la justícia va avalar una mesura que ha de ratificar cada quinze dies. En canvi, a les Canàries els l'han tombat i hi presentaran recurs.

El toc de queda nocturn a Catalunya s'afegeix a altres mesures aprovades recentment pel govern per frenar l'explosió de contagis de les últimes setmanes. La més destacada és la limitació a deu persones de les trobades socials, que també ha rebut l'aval de la justícia.

Interior ha posat a disposició dels ciutadans, a la seva web, un certificat d'autoresponsabilitat per a les persones que hagin de desplaçar-se durant l'horari de mobilitat restringida.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Toc de quedaTSJC

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut