Pere Aragonès serà investit divendres en un debat que començarà demà a la tarda
El candidat d'ERC a president de la Generalitat, Pere Aragonès, el 30 de març (ACN)

Pere Aragonès serà investit divendres en un debat que començarà aquesta tarda

Laura Borràs ho ha anunciat poc després que Junts anunciés que, en una consulta telemàtica, el 83% dels afiliats que han votat han donat suport a l'acord amb ERC

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha anunciat aquest dimecres que el debat d'investidura de Pere Aragonès serà aquest dijous i aquest divendres.

Borràs ha comparegut per precisar que la primera sessió d'aquest dijous començarà a les 4 de la tarda i que la segona serà a partir de les 9 del matí de divendres.

Ha estat una brevíssima compareixença institucional sense preguntes dels periodistes, amb la qual ha donat el tret de sortida per al segon debat d'investidura d'Aragonès:

"He constatat que el candidat que té més possibilitats de ser investit és el senyor Pere Aragonès i Garcia. Per tant, a partir d'aquest moment, procediré a donar signatura a la proposta i convocatòria del segon ple d'investidura d'aquesta legislatura."

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, aquest dimecres a Barcelona


83% d'afiliats de Junts a favor

L'anunci ha arribat només una hora i mitja després que es conegués que els afiliats de Junts per Catalunya han donat un suport generalitzat a l'acord de l'executiva del partit amb ERC per fer un govern conjunt.

Segons ha informat el partit aquest dimecres al migdia, han votat 4.053 afiliats, el 61% del total, el 83% a favor de l'acord i el 17% en contra.

 

Entre aquest dimarts i aquest dimecres al matí, els afiliats han respost a una pregunta que destacava que l'acord té com a objectiu "posar en valor el 52% del vot independentista":


En la votació, telemàtica, els afiliats també se'ls informava que, si guanyava el no, Junts igualment hauria votat a favor d'Aragonès en la investidura i després hauria passat a l'oposició:


Ronda de contactes al Parlament

Aquesta aprovació per part de les bases de Junts era la peça que faltava per completar els requisits perquè la maquinària del Parlament arrenqués definitivament per organitzar el debat d'investidura.

Avançant-se a la decisió dels afiliats de Junts, aquest dimarts, Borràs ha començat la ronda de contactes preceptiva i s'ha reunit amb els caps de llista del PP, Ciutadans, En Comú Podem, la CUP i Vox.

Aquest dimecres ha acabat la ronda, primer amb el cap de llista del PSC i, després, amb representants de Junts i d'ERC.

Pere Aragonès i Jordi Sànchez celebren el principi d'acord entre ERC i Junts
Pere Aragonès i Jordi Sànchez celebren el principi d'acord entre ERC i Junts

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021Laura BorràsPere AragonèsJxCat
Anar al contingut