Madrid

Llum verda a les primeres titulacions que s'impartiran el curs vinent amb el procés de Bolonya

Tret de sortida definitiu a l'anomenat "procés de Bolonya", que ha d'adaptar totes les titulacions universitàries espanyoles a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior. El Consell d'Universitats, que aplega representants del govern espanyol i els rectors, ha donat llum verda a les primeres titulacions que a partir del curs vinent ja s'impartiran com a graus, és a dir, adaptades a les directrius europees. A Catalunya seran 31 titulacions.

Actualitzat

La universitat pública catalana que oferirà més titulacions dins del Pla Bolonya és la Pompeu Fabra, amb sis; seguida de la de Lleida, amb quatre; Autònoma amb tres, i Girona i Rovira i Virgili amb dues.

De les universitats privades, la que oferirà més graus serà la Ramon Llull, amb vuit. UOC en tindrà tres, Vic dues i la Internacional de Catalunya una.

Es tracta de titulacions ja existents, que passen de llicenciatura a grau, però també hi ha quatre graus completament nous. Tres de medicina, que s'impartiran a l'UPF, conjuntament amb la UAB, i també a la Universitat de Girona i a la Internacional de Catalunya. Finalment el quart grau de nova creació és Ciència i Salut Animal, que s'oferirà a la Universitat de Lleida.

L'adaptació dels estudis universitaris a l'Espai Europeu d'Educació Superior, el conegut com a Pla Bolonya, preveu molta més dedicació dels alumnes i ha despertat la por entre aquells que estudien i treballen de no poder compaginar-ho. En previsió de l'impacte que podia suposar, la Universitat Autònoma de Barcelona va aprovar fa dos anys un marc d'actuació per conciliar feina i carrera. De moment, només s'ha aplicat com a pla pilot a Empresarials, però s'estendrà a totes aquelles titulacions que ho permetin.

Anar al contingut