Pau

Llum verda a l'entrega a Espanya dels dos presumptes etarres detinguts a principis de gener al País Basc francès

La justícia francesa ha acceptat finalment entregar a les autoritats espanyoles els dos presumptes membres d'ETA relacionats amb la troballa d'un zulo i explosius als municipis d'Amorebieta i Atxondo. El Tribunal d'Apel·lació de la localitat francesa de Pau, seguint la petició de la fiscalia, extradirà, per tant, Asier Larrinaga i Garikoitz Etxebarria perquè siguin jutjats a l'Audiència Nacional. S'investiga si aquests dos etarres, detinguts el passat dia 9 al País Basc francès, tenen algun lligam amb l'atemptat de Barajas.

Actualitzat

Per primera vegada França ha actuat en benefici d'Espanya en virtut de l'ordre europea de detenció. La justícia espanyola va emetre dues euroordres contra els presumptes etarres Asier Larrinaga i Garikoitz Etxebarria per tràfic d'explosius, falsificació de matrícules de cotxe i pertinença a una organització criminal, ETA, i ara el Tribunal d'Apel·lació de Pau ha donat llum verda a la seva entrega a Espanya.

La policia espanyola sospita que els dos presumptes etarres estan relacionats amb els explosius descoberts a Amorebieta i Atxondo al desembre i a començaments de gener. Tots dos van ser detinguts al País Basc francès el 9 de gener i la seva és la primera detenció de suposats membres d'ETA després de l'atemptat a Barajas, que va posar punt final a la treva indefinida de la banda terrorista. De fet, les forces de seguretat investiguen si estan relacionats amb aquest atemptat.

Anar al contingut