Madrid

Llum verda a la reforma del sistema de pensions, que apuja a 67 anys la jubilació

El Congrés dels Diputats ha aprovat definitivament la reforma del sistema de pensions, una nova llei que té com un dels eixos principals elevar l'edat de jubilació als 67 anys. La reforma s'ha aprovat amb el suport del PSOE i CiU. Carles Campuzano, de la federació nacionalista, ha argumentat la seva postura afirmant que "CiU ha optat per la responsabilitat, convençuts que el sistema públic de pensions és aquell que garanteix el risc de la pobresa entre les persones grans. Ho hem fet per sentit d'estat", ha conclòs.

Actualitzat
El ministre de Treball i Immigració, Valeriano Gómez, no ha aconseguit, no obstant, més suports a la nova llei que ha defensat durant el ple del Congrés dels Diputats. Gómez ha dit que la modernització del sistema de pensions no suposa "cap retallada" i ha lamentat que es vegi així. Segons el ministre de Treball, la reforma garanteix que les prestacions seran més altes el 2027, quan entri plenament en vigor l'endarreriment de l'edat de la jubilació i l'augment a 25 anys del període per al càlcul de la pensió.

Valeriano Gómez ha insistit que, de fet, segons els seus càlculs, més endavant, a partir del 2040 o 2050, les pensions segurament "es triplicaran, o fins i tot més", malgrat que hi haurà 18 milions de pensionistes.

Els arguments del ministre de Treball, però, no han convençut cap dels portaveus de l'oposició -PP, PNB, IU, ICV, BNG i UPyD-, que han complert amb el guió previst i han rebutjat donar suport a una norma que consideren lesiva per als drets dels treballadors i futurs pensionistes.

Per la seva part, Joan Tardà, d'ERC, ha fet una crida a la mobilització ciutadana per mostrar el seu desacord amb la reforma després de considerar que la nova llei "és l'escac i mat a l'estat del benestar". Tardà ha demanat dur al carrer la protesta per realitzar "mobilitzacions que converteixin en una victòria" la derrota que suposa l'aprovació de la reforma del sistema de pensions.

El ministre de Treball, Valeriano Gómez, ha conclòs qualificant la reforma de les pensions d'"inevitable, àmplia i transcendental".
Anar al contingut