Els aliments i begudes no alcohòliques s'han apujat un 14,4% (Europa Press/Jesús Hellín)

Llum i aliments disparen els preus fins al 10,8% al juliol: consulta què puja i què baixa

La dada definitiva del juliol és de sis dècimes per sobre la del juny, influïda també perquè vestit i calçat han baixat menys que l'any passat, i a Catalunya s'enfila al 10,3%

RedaccióActualitzat

L'augment de preus no s'atura. L'índex de preus de consum (IPC) el mes de juliol s'ha situat en el 10,8% a Espanya, sis dècimes per sobre de la taxa registrada el mes anterior, que va ser del 10,2%.

És la taxa més alta des de l'any 1984. L'Institut Nacional d'Estadística ha confirmat la dada divulgada a finals del mes passat.

Segons aquest organisme, l'augment de la taxa anual l'ha provocat sobretot l'increment de preus de l'electricitat, que fa un any baixaven; el vestit i el calçat, que han baixat menys que el 2021, i l'encariment dels aliments i les begudes no alcohòliques.

El grup que més arrossega els preus cap avall, tot i que no prou, són els transports. Amb el 16,2%, són tres punts menys que el mes passat.


Pujada a totes les comunitats

Els preus han pujat a totes les comunitats autònomes. La pujada més important ha estat a Navarra, amb 1,2 punts i una taxa de l'11,4%. Els següents augments més importants són a les Canàries, Extremadura, el País Basc i La Rioja, on els preus han pujat un 0,9%.

A Madrid, l'Aragó i Galícia, amb un augment del 0,4%, és on la pujada ha estat més petita.

 

 

ARXIVAT A:
IPC
Anar al contingut