Lleida

Lluitar contra el bullying amb el "club dels valents" de P4 i vigilants de pati de sisè

Una escola de Lleida implica els alumnes contra l'assetjament: els més grans, en cas de detectar un conflicte, organitzen sessions de mediació perquè els implicats corregeixin les seves conductes

Actualitzat

A l'escola El Carme de Lleida treballen de manera integral per combatre l'assetjament escolar a l'escola. I ho fan amb un projecte innovador que involucra tots els alumnes.

Els alumnes de P4 han creat el Club dels Valents. Entre tots han fet unes normes de convivència i, si algú les vulnera, marxa del club.

 

Les normes que s'han de seguir per no ser expulsats del club dels valents

 

Els nens saben que si insulten o peguen, sortiran d'aquest club dels valents, però, han après el que han de fer per tornar-hi a entrar com expliquen Ivet Rufas i Saúl Santiago, alumnes de P4 col·legi El Carme.

 

"Li ha de demanar perdó a l'altre que hagi fet mal".

 

"Donar-li abraçades i petons".

 

El projecte forma part del programa educatiu innovador que ha dissenyat l'escola per a la prevenció de l'assetjament escolar i que implica tot l'alumnat del centre, des d'infantil fins a l'ESO.

 

 

La Judit Tarragó, directora del col·legi, explica la importància de què els alumnes siguin els que tinguin la responsabilitat de veure el conflicte.

 

"Moltes vegades negar que hi ha conflictes, evita que els puguem ajudar a resoldre'ls. Per nosaltres és important que aquesta responsabilitat passi als alumnes."

 

Vuit alumnes de cinquè i sisè de Primària s'encarreguen de vigilar a l'hora del pati, per evitar qualsevol problema. Aquests equips per la convivència han aconseguit reduir molt els conflictes.

 

Alumnes de cinquè i sisè de Primària s'encarreguen de vigilar a l'hora del pati

 

En Denis Martínez, és un dels alumnes que vigila el pati i explica que es el que fan per roanar amb els que tenen el conflicte.

 

"El que nosaltres fem és preguntar-los si els hi agradaria que els hi facin el mateix, i a partir d'allà ja ho solucionem".

 

 

Els estudiants de l'ESO solucionen els seus problemes a partir de tallers de mediació amb la professora i els afectats.

ARXIVAT A:
Assetjament escolarEducació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut