El conseller de Cultura cessat pel 155, Lluís Puig, en una entrevista a Brussel·les. ACN
Bèlgica

Puig diu que si l'Estat no permet restituir els consellers actuarà com una "dictadura"

El conseller de Cultura cessat pel 155 critica que "Espanya vagi donant lliçons" a Bèlgica i Alemanya sobre les euroordres i la justícia

RedaccióActualitzat

Lluís Puig, conseller de Cultura destituït pel 155, adverteix l'Estat que si "censura" la seva restitució i la dels altres consellers del govern de Carles Puigdemont actuarà com una "dictadura".

En una entrevista amb l'ACN, Puig recorda que els programes electorals de JxCat i ERC ja parlaven de restitució i confia que des de Barcelona es farà "tot el possible" perquè sigui així. Amb tot, admet que poden sorgir traves:

"Si Torra signa un decret de nomenament i el DOGC no el publica per censura o veto només hi ha un adjectiu: dictadura."

Ell es veu capaç d'assumir la Conselleria de Cultura des de Brussel·les, ja que hi ha estat més de 17 anys i la coneix "de pam a pam" i assegura que a través de xarxes o de Skype ha estat "molt present en molts llocs de Catalunya en els darrers mesos". A més, remarca que el ministre espanyol Méndez de Vigo ha pogut gestionar Cultura "des de 600 quilòmetres sense aparèixer ni un sol dia en 6 mesos".

En tot cas, si finalment el president Quim Torra nomena una altra persona en lloc d'ell, Puig li proposarà que vagi a Brussel·les per fer "una sessió de traspàs cara a cara" i assegurà que no serà ell "qui posi pegues" a una nova persona.

El rebuig a l'euroordre, una "victòria"

Lluís Puig valora el rebuig de l'euroordre per la justícia belga com una "victòria" però reconeix que haurien volgut debatre sobre el contingut de la petició.

El conseller cessat diu que ja esperaven que la decisió del tribunal belga fos rebutjar l'euroordre, perquè els advocats de la defensa ja havien detectat errors de forma des de l'inici i així ho van traslladar al jutge instructor. Els va sorprendre, diu, que fos el fiscal qui reconegués aquestes irregularitats i assegura que "és una mala manera de fer amistats i buscar complicitats" amb altres països.

"L'euroordre és una eina per establir complicitats entre les justícies, no és normal que la justícia espanyola vagi donant lliçons a tothom."


Puig adverteix que "Espanya quedaria en una posició de dubtosa credibilitat" si es dicta una nova petició d'extradició contra Toni Comín, Meritxell Serret i ell mateix. Creu que qualsevol nova petició serà examinada amb "desconfiança".
 

ARXIVAT A:
Article 155Govern empresonatInvestiduraLluís PuigJxCat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut