Brussel·les

Lluís Puig: "Dimitiríem si veiem que no podem exercir com a consellers"

RedaccióActualitzat

Toni Comín i Lluís Puig, consellers cessats pel 155, tornaran a ocupar les conselleries de Salut i Cultura en el nou govern de Quim Torra.

Els dos consellers, que haurien de prendre possessió del càrrec aquest dimecres, 23 de maig, i són a Bèlgica, esperen poder-ho fer des d'allà. Comín i Puig no veuen cap impediment per poder assumir el càrrec estant a Brussel·les i diuen que, si no poguessin complir les seves obligacions, dimitirien.

"Crec que tots nosaltres seriem els primers a dimitir si, al cap d'una setmana, es veiés que no podem exercir."

En una entrevista al programa "Preguntes freqüents", de TV3, Lluís Puig ha recordat que la restitució dels càrrecs al govern era un dels eixos de la campanya de Junts per Catalunya i Esquerra.


"Un dels eixos de la campanya era la restitució de tots els càrrecs i persones que formàvem part del govern. Si, ara, el nou president, Quim Torra, ens ha demanat de formar part del nou govern, la nostra resposta és sí, en bona part sabent que hem de superar alguns problemes..., tant de publicació en el DOGC com que ens deixessin prendre possessió."

Lluís Puig diu que no li faria res que la justícia li permetés anar al Palau de la Generalitat per a l'acte de presa de possessió.

"A mi no em faria res que em deixessin anar a prendre possessió al Palau de la Generalitat; és només que m'ho concedeixi la justícia espanyola."

Toni Comín, proposat per Quim Torra per tornar a ocupar la Conselleria de Salut, diu que ara es veurà com la justícia espanyola pressiona per impedir els seus nomenaments, tot i que la llei ho permet.

"Ara veurem la justícia intentant impedir uns nomenaments d'acord amb la legalitat. Perquè la llei de govern en això és molt clara i permet que es puguin nomenar consellers encara que no siguin al territori."

Per Comín, la restitució dels càrrecs del govern cessats pel 155 és una mesura per combatre la repressió.

"Jo sempre he entès la restitució com una de les mesures per lluitar contra la repressió, per combatre la repressió. Només faltaria que no la combatéssim. I la restitució és una mesura no menor en aquest combat contra la repressió."

Ahir, dissabte, la defensa de Jordi Turull i Josep Rull va demanar per a tots dos la llibertat provisional perquè  poguin assistir a l'acte de presa de possessió del càrrec. En un escrit dirigit al Suprem, la defensa argumenta que no és convenient ni adequat que els futurs consellers desenvolupin les seves funcions des de la presó.

ARXIVAT A:
InvestiduraArticle 155Govern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut