El pallasso Tortell Poltrona
El pallasso Tortell Poltrona
Madrid

Lluís Pasqual, Roser Bru i Tortell Poltrona, Medalles d'Or al Mèrit en les Belles Arts

RedaccióActualitzat

El Consell de Ministres, a proposta del ministre de Cultura, José Guirao, ha aprovat aquest divendres la concessió de les Medalles d'Or al Mèrit en les Belles Arts de l'any 2018 a 18 personalitats i 3 entitats del món de la cultura espanyola.

Entre els premiats hi ha el director de teatre Lluís Pasqual, pocs mesos després de la seva dimissió com a director del Teatre Lliure després de mesos de polèmica. També han rebut el guardó la pintora i gravadora Roser Bru i l'artista de circ Jaume Mateu, més conegut com Tortell Poltrona.

Amb aquest guardó es distingeix els qui han destacat en el camp de la creació artística i cultural o han prestat notoris serveis al foment, desenvolupament o difusió de l'art i la cultura, o han contribuït en la conservació del patrimoni artístic.

A més dels catalans Pasqual, Bru i Tortell Poltrona, han rebut el guardó l'actriu Penélope Cruz, els cantants Rubén Blades, Gilberto Gil i Fàtima Miranda, el guitarrista flamenc Pepe Habichuela, la bailaora Manuela Carrasco, el compositor Félix Ibarrondola, el director i actor Gerardo Vera, l'actriu Margarita Lozano, el fotògraf Carlos Pérez Siquier, la presidenta d'Hispania Nostra Araceli Pereda, la coreògrafa, directora i ballarina Rosángeles Valls, l'escenògraf Ezio Frigerio i la figurinista Franca Squarciapino -ex aequo-, el cuiner Ángel León i el director de La Mar de Músiques Paco Martín, a títol pòstum.

El govern també ha concedit la medalla a tres institucions: a la Federació Provincial de Penyes Gaditanes, al Museu Vostell Malpartida, de Càceres, i a la Norman Foster Foundation.

Anar al contingut