Patrici Tixis i Carme Riera en l'entrega del Premi Atlàntida a Lluís Pasqual (EFE)
Patrici Tixis i Carme Riera en l'entrega del Premi Atlàntida a Lluís Pasqual (EFE)
Barcelona

Lluís Pasqual, premiat a la Nit de l'Edició pel foment a la lectura

Actualitzat

La Nit de l'Edició és el punt de trobada anual del sector editorial a Catalunya. I és el moment que el Gremi d'Editors entrega el Premi Atlàntida al foment de la lectura, que aquest any ha estat per al dramaturg Lluís Pasqual, tres mesos després de la polèmica que va acabar amb la seva dimissió com a director del Lliure.

L'encarregada de fer la glossa de Pasqual ha estat una actriu, Emma Vilarasau, a qui va dirigir la temporada passada a l'obra "Medea".

"Ell és abans que res un creador. Pertany a una raça de directors que no poden simplement posar un text en peu amb més o menys gràcia, més o menys intel·ligència. Ell crea un món nou, amb unes regles noves en el qual aquell text creix i esdevé finalment un espectacle."

Lluís Pasqual, en el discurs d'agraïment, ha recordat els mestres que l'han influït en la seva passió per la lectura.

"Tots ells en algun moment em van posar un llibre a les mans on hi havia paraules que durant unes hores em semblava que em feien –i ara realment ho sé– canviar la vida, em feien créixer. A tots ells els correspon un bocinet d'aquest premi i el meu agraïment infinit. Per això l'ofereixo als mestres que he tingut en aquest món."

El Gremi d'Editors atorga cada any el Premi Atlàntida a una personalitat que s'hagi distingit per la contribució al foment de la lectura. En altres edicions havia anat a parar a mans de personalitats com l'escultor Jaume Plensa, la directora Isabel Coixet i l'editor Jorge Herralde.

 

Un altre dels premis que s'han entregat aquest dilluns ha estat per a Paula Jarrin, de la Llibreria Al·lots de Barcelona, per encomanar el cuc de la lectura a nens i adults.

També s'ha reconegut la tasca de l'editorial Herder, amb 75 anys d'activitat continuada dedicada a la publicació de llibres d'humanitats, religió i ensenyament d'idiomes.

El sector editorial està satisfet perquè és el cinquè any consecutiu que les vendes augmenten, tot i que reclamen a les administracions un pacte d'Estat per promoure la lectura i lluitar contra la pirateria.

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut