La dona està ingressada a l'Institut Alexander Fleming de Buenos Aires (Google Street View)
Buenos Aires

Lloguen una grua per saludar una amiga amb càncer ingressada des de fa 2 mesos

Les visites a l'hospital estan restringides pel coronavirus i han contractat un elevador per fer arribar els ànims cara a cara a la seva companya

RedaccióActualitzat

Als grans mals, grans remeis. Això és el que han pensat un grup d'amigues de la Gabriela, una dona argentina de 52 anys malalta de càncer que està ingressada des de fa 2 mesos a l'Institut Alexander Fleming de Buenos Aires, on les visites estan restringides per la pandèmia de la Covid-19.

Per fer-li arribar l'escalf més enllà de les videotrucades, van decidir contractar una grua per enlairar-se fins al segon pis i saludar-la amb la distància pertinent. 

El diari local El Día, de La Plata, recull el vídeo del moment. La pacient va obrir la finestra de l'habitació -que no dona al carrer, sinó a un terrat- per parlar amb les dones, que duien globus i una pancarta que deia "T'estimem", i van llançar crits d'ànim i un "no se'n sortiran, amb nosaltres". 
 

 

"És una forma d'honorar una amistat de molts anys", ha explicat al mateix mitjà una amiga de la Gabriela. Fa més de 10 anys que les dones es coneixen, per l'afició al "running". 

 

"L'aïllament és molt cruel per a ella i també per a nosaltres, la trobem molt a faltar", ha explicat una de les amigues a la cadena Telefé, que van buscar una alternativa "a Zoom o als àudios" per fer arribar bones vibracions a la Gabriela. Van haver d'indagar amb Google Earth per veure com acostar-s'hi i, finalment, van decidir-se per l'elevador, amb l'agradable sorpresa que la companyia de la grua es va posar de seguida de part seva. 

La Gabriela ha comentat que s'imaginava que les amigues s'empescarien alguna manera de veure-la. "Em pensava que s'enfilarien en alguna teulada d'un veí i acabarien preses", ha reconegut en to de broma.

Admet la duresa d'haver-se d'enfrontar a un càncer enmig d'una pandèmia mundial, havent de veure els familiars en comptagotes per no comprometre la salut dels ingressats.

​Les seves amigues en destaquen la fortalesa i posen com a exemple que, quan ja tenia el diagnòstic, "va córrer 100 quilòmetres". 

La mare de la Gabriela, Teresa, ha agraït el gest i creu que la seva filla recull el fruit d'un vincle que ha cultivat:

"Veuen aquest amor. Ella el va sembrar i ara el recol·lecta, de totes les amigues. Agraeixo amb l'ànima tot el que han fet." 


L'Argentina fa 7 mesos que viu fortes restriccions per frenar el coronavirus. Des que es va confirmar el primer positiu, el país suma més de 917.000 casos i 24.000 morts i, actualment, l'ocupació de llits als hospitals ronda el 64%.

ARXIVAT A:
CàncerCoronavirus
Anar al contingut