Internet

Llocs de descàrrega de sèries suspenen el servei contra la llei que regula internet

Els usuaris que tenen el costum de descarregar-se continguts digitals de tipus televisiu o cinematogràfic s'han trobat aquest divendres amb una sorpresa en visitar alguns dels seus llocs de referència.

Actualitzat
El conegut portal d'enllaços a sèries i pel·lícules Seriesyonkis no ha estat operatiu durant la tarda i el vespre i, en comptes del seu aspecte habitual, s'hi veia una pantalla negra amb una crida a defensar la llibertat a la xarxa. Ha passat el mateix a Cinetube. A partir de la mitjanit, tant Seriesyonkis com Cinetube ja tornaven a presentar el seu aspecte habitual.

Es tracta de dos portals d'enllaços a sèries de televisió i cine que permeten el visionat en directe, via "streaming", i la descàrrega dels episodis en formats diversos.

Tots dos llocs remetien amb un enllaç a una pàgina dedicada a protestar per l'aprovació dels articles de la llei d'economia sostenible que es refereixen a la possibilitat d'actuar contra pàgines d'internet que serveixin continguts digitals dels quals no tinguin els drets. El text inclou la creació d'una comissió de propietat intel·lectual, que vetllarà pel compliment dels drets d'autor i, si ho creu oportú, posarà el cas en mans d'un jutge de l'Audiència Nacional, que en podrà ordenar el tancament.

La llei, tot i haver estat aprovada en Consell de Ministres, encara no està en vigor. És evident que no es tractava d'una acció administrativa contra aquests llocs sinó d'una acció de protesta que ha permès que els seus usuaris habituals s'imaginin molt bé com seria la seva vida sense aquests llocs web. Els internautes s'oposen obertament a aquesta possibilitat assegurant que s'obre la porta a la censura.
Anar al contingut