Pla general d'un dels alumnes de l'escola Jaume I de Llívia recollint una llauna a l'Avinguda del Segre de la localitat en el marc de…
Pla general d'un dels alumnes de l'escola Jaume I de Llívia recollint una llauna a l'Avinguda del Segre de la localitat en el marc de l'acció 'Let's Clean Up Europe!', l'11 de maig de 2018 (Horitzontal).

Llívia s'estrena en la campanya 'Let's Clean Up Europe!' amb una acció de neteja a l'entorn del riu Segre

ACN Llívia.-Una trentena d'alumnes de l'escola Jaume I de Llívia (Cerdanya) han netejat aquest divendres al matí una part de l'entorn de la llera del riu Segre per prendre consciència sobre la quantitat de residus que es llencen a la natura. Ho han fet en el marc de la campanya 'Let's Clean Up Europe!', que és d'àmbit europeu i en la qual s'hi han programat més de 275 accions fins aquest diumenge 13 de maig. En el cas de la població cerdana, que és el primer cop que hi participa i té la intenció de repetir en futures edicions, tenen previst repetir l'activitat aquest diumenge i acabar repassant un tram comprès entre la Font del Ferro i el Parc de Sant Guillem.

La jornada de neteja s'ha iniciat al Parc de Sant Guillem de Llívia, on l'alumnat de l'escola Jaume I ha rebut les instruccions i el material necessari per dur-la a terme de la mà de l'alcalde de la localitat, Elies Nova. Ells mateixos han triat un 'capità', que s'ha encarregat de portar el sac on han anat a parar tots els residus que han trobat a l'entorn de la llera del riu. Abans d'iniciar la recollida, els nens i nenes s'han posat els guants per poder agafar del terra diverses restes de cigarros, papers o plàstics, entre d'altres.Nova ha destacat que la proposta, a la que el municipi s'hi han adherit per primer cop, serveix per fer consciència sobre tot allò que es llença a la natura i així intentar evitar que s'embrutin els espais públics. En aquest sentit, ha reconegut haver-se sorprès davant la quantitat de residus que els infants han recollit durant l'estona que ha durat l'acció, tot i que des del consistori es gestiona la neteja, periòdicament, d'aquest i d'altres entorns de la localitat.Els participants s'han mostrat satisfets amb la iniciativa, com ara el Marc Pertegaz, que ha comentat: "M'ha agradat venir a recollir perquè mai havia vist el parc amb tanta brutícia", ha dit fent referència a què normalment no percep l'existència dels residus que aquest cop ha trobat mentre es duia a terme l'acció en aquest entorn. Una altra de les alumnes de l'escola Jaume I, l'Arlet Cardona, ha explicat que s'ha trobat restes de cigarro, papers i pells de plàtan, entre d'altres.A banda del grup del matí, on també hi han participat alguns dels pares dels escolars, s'ha programat un altre a la tarda on també hi prendran part alumnes de l'escola francesa d'Estavar. Mentre, diumenge, l'acció es repetirà entre les 11 i les 13 hores. L'objectiu és que es retirin els residus que hi puguin haver a la zona natural que hi ha entre la Font del Ferro i el Parc de Sant Guillem.Dins la campanya 'Let's Clean Up Europe!', que s'emmarca dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, s'han programat més de 275 accions arreu de Catalunya, la majoria de les quals en espais naturals on es duran a terme diverses tasques de neteja amb la coordinació de l'Agència de Residus de Catalunya.

Anar al contingut