Els representants de lla World Society for the Protection of Animals (WSPA) han lliurat al Parlament de Catalunya 142.478 firmes de ciutadans de 120…
Els representants de la World Society for the Protection of Animals (WSPA) han lliurat al Parlament de Catalunya 142.478 firmes de ciutadans de 120 països.
Barcelona

Lliuren més de 140.000 firmes de 120 països d'arreu del món al Parlament en contra de les corrides de toros

Els representants de l'organització World Society for the Protection of Animals (WSPA) han lliurat al Parlament de Catalunya 142.478 firmes de ciutadans de 120 països d'arreu del món contra les curses de toros. Precisament la setmana que la cambra catalana ha de decidir si les prohibeix o no. Si la prohibició prospera, entraria en vigor d'aquí a un any i mig, al gener del 2012.

Actualitzat
Amb l'entrega de les més de 142.000 firmes al Parlament, l'organització internacional en contra de l'ús dels animals per a la diversió de les persones ha donat el seu suport a l'organització Prou!, que ha impulsat la iniciativa legislativa popular contra les curses de toros a Catalunya, que es votarà aquest dimecres al Parlament. Així ho ha explicat el portaveu de la WSPA, Dirk Verdonk, en roda de premsa, on ha afegit que amb aquesta acció vol demostrar, "als pocs països que celebren curses de toros, que aquests actes es poden abolir".

Mentre tenia lloc el lliurament de firmes, uns deu activistes de la WSPA s'han concentrat davant el Parlament de Catalunya amb dues pancartes en què es podia llegir, en català i en anglès: "Posem fi a les curses de toros a Catalunya".

El futur de les corrides de toros a Catalunya és damunt la taula del Parlament, que aquest dimecres ha de decidir si les prohibeix o no. Els diputats de CiU són els que tenen la clau de la prohibició en una votació que finalment no serà secreta i que si prospera, la mesura entraria en vigor en un any i mig, al gener del 2012.

L'entrega de firmes arriba l'endemà que aficionats als braus i detractors van aprofitar per defensar les seves tesis davant de la Monumental coincidint amb l'última corrida abans d'aquesta votació.



Anar al contingut