Puigdemont i Ponsatí han rebut mestres, professors i responsables d'escoles al Palau de la Generalitat (EFE)
Puigdemont i Ponsatí han rebut mestres, professors i responsables d'escoles al Palau de la Generalitat (EFE)
Barcelona

Lliurament simbòlic de claus de les escoles a Puigdemont per a l'1-O

Més de 700 membres de la comunitat educativa participen en un acte de suport al referèndum a la Generalitat

Actualitzat
Al crit de "Votarem", s'hi ha afegit el d'"Obrirem". El president de la Generalitat ha rebut a Palau la comunitat educativa amb l'objectiu d'enviar-los un missatge tranquil·litzador. Carles Puigdemont ha reiterat que el referèndum es farà i que els col·legis s'obriran, però ha insistit que els únics responsables són ell, com a president, i els consellers.

Els responsables de les escoles han lliurat, un per un, les claus del seu centre al president. I davant seu s'han compromès a fer possible que els catalans puguin anar al seu col·legi electoral per votar.

Per si tenien algun dubte o per si algun membre de la comunitat educativa encara està temorós per les advertències que estan rebent, com han deixat clar altres docents, el president ha sigut precís: 

"La responsabilitat és del govern. Dels consellers, del vicepresident i de mi mateix, que som els que hem assumit tots i cadascun de les decisions i, per tant, som nosaltres."

 

La consellera, Clara Ponsatí, ho ha reblat animant mestres i professors: 

"Durant aquest cap de setmana i diumenge sereu per tot Catalunya perquè sou persones lliures, perquè la nostra llibertat individual és més forta que les nostres circumstàncies i les nostres pors." 

 

Ja són més de 50.000 les persones de la comunitat educativa que s'han adherit al manifest "Obrim les escoles", que crida a garantir la llibertat d'expressió. Oriol Blancher, president de l'Agrupació Escolar Catalana i director general de l'Escola IPSI, ha demanat unitat: 

 

"Si fem pinya i caminem amb pas ferm, cap de les traves i amenaces de l'Estat ens podrà aturar". 

 

Més de 700 mestres, professors i responsables d'escoles han omplert la galeria gòtica, el pati dels Tarongers i les escales del Palau de la Generalitat en un acte contra el precinte dels recintes escolars i en defensa de l'escola com a punt de trobada dels valors de la democràcia.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut