Maxwell Berry, lligat al seient de l'avió amb cinta adhesiva (Reuters/Alfredo Rivera)
Maxwell Berry, lligat al seient de l'avió amb cinta adhesiva (Reuters/Alfredo Rivera)

Lligat al seient: així acaba un passatger begut acusat de fer tocaments a la tripulació

L'aerolínia Frontier Airlines ha suspès de feina els assistents de vol implicats en l'incident

Actualitzat
TEMA:
Aeroports

Situació insòlita en un avió nord-americà aquest cap de setmana. El vol 2239 de Frontier Airlines que havia sortit dissabte a la nit de Filadèlfia va aterrar a Miami passada la mitjanit amb un passatger lligat al seient.

A Maxwell Berry, un jove de 22 anys d'Ohio, se l'acusa de fer tocaments a dues assistents de vol i colpejar-ne un tercer a la cara estant en estat d'embriaguesa.

L'incident va començar després que li servissin la tercera beguda alcohòlica. Segons l'informe policial citat per l'agència Associated Press, Berry va refregar el got per l'esquena d'una assistent de vol. En un moment, es va llançar beguda al damunt, va anar al lavabo i va sortir-ne sense samarreta. Un assistent va ajudar-lo a agafar una samarreta de l'equipatge de mà.

Abans que el lliguessin al seient, el passatger va colpejar un dels assistents de vol
Abans que el lliguessin al seient, el passatger va colpejar un dels assistents de vol (Reuters/Alfredo Rivera)

El jove va passejar-se per l'avió durant aproximadament un quart d'hora i va insultar altres passatgers, segons publica "The New York Times". Posteriorment, hauria tocat els pits de dues assistents de vol. Quan hi va anar un membre masculí de la tripulació, Berry va colpejar-lo a la cara. La tripulació del vol, amb l'ajuda d'uns passatgers, van acabar lligant-lo al seient amb cinta adhesiva.

Part de l'incident va ser enregistrat per alguns passatgers i les imatges han tingut molt recorregut a la xarxa.


Quan l'avió va aterrar, Berry va ser detingut al Miami International Airport. Van traslladar-lo a un centre de detenció de Miami i va quedar en llibertat el mateix diumenge, després de pagar una fiança de 1.500 dòlars.


Més de 3.000 denúncies de mal comportament

Frontier Airlines ha suspès de feina els assistents de vol implicats en l'incident. En un comunicat citat per la cadena NBC, l'aerolínia assegura que "malauradament, no es van seguir els protocols adequats per contenir un passatger" i manifesta que fa "el màxim esforç, respecte, preocupació i suport" per tots els assistents de vol, "incloent-hi aquells que van ser atacats en aquest vol".

L'Associació d'Assistents de Vol nord-americana assegura que l'incident és "un dels pitjors exemples" del tipus de situacions que les tripulacions han viscut diverses vegades aquest any. "La direcció ha suspès la tripulació en una reacció instintiva a un vídeo curt que no mostra l'incident complet. En aquests moments, la direcció hauria de donar suport als assistents de vol en comptes de suspendre'ls", lamenta la presidenta de l'associació, Sara Nelson, en un comunicat.

Fins a l'1 d'agost, l'Administració Federal d'Aviació dels Estats Units ha rebut 3.715 denúncies de comportament inadequat de passatgers, gairebé un 75% dels quals per la negativa a portar la mascareta obligatòria.

 

ARXIVAT A:
Aeroports Viral

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut