Javier Ortega Smith (Vox) llegeix un llibre durant la intervenció de Pedro Sánchez al Congrés
Javier Ortega Smith (Vox) llegeix un llibre durant la intervenció de Pedro Sánchez al Congrés

Llibres, selfies i cafès al bar: distraccions dels diputats durant el discurs de Sánchez

Diversos diputats han evidenciat la falta d'atenció durant la intervenció de Pedro Sánchez recorrent a la lectura de llibres, fent-se selfies o anant a fer un cafè al bar

RedaccióActualitzat

La d'aquest dissabte és una sessió ben diferent a la que vam assistir en aquella investidura fallida el mes de juliol. Ja de bon inici, i abans que Pedro Sánchez intervingués, el diputat de JxCat Jaume Alonso-Cuevillas ha pres possessió del seu escó al Congrés enmig de crits de la bancada de la dreta per reclamar "la defensa dels drets fonamentals i, entre ells, el dret a decidir de tots els pobles".

Cuevillas també ha fet referència a les decisions de la Junta Electoral d'aquest divendres sobre Torra i Junqueras i ha comenaçt la seva intervenció dient "amb el permís de la Junta Electoral".

 

"Quina vergonya!"

Amb la primera frase de Sánchez dient que "no es trenca Espanya" també ha arrencat l'escridassada de PP, Vox i Ciutadans.

A diferència de l'anterior debat d'investidura en què Sánchez no va mencionar Catalunya, en aquesta ocasió ha fet una bona part del discurs sobre "la crisi política de Catalunya". Aquesta expressió ha provocat que des dels escons del Partit Popular es cridés de manera clara "Quina vergonya!"

Sánchez també ha arribat a arrencar rialles entre alguns diputats i també des de la tribuna de convidats i de periodistes quan detallava les mesures a favor de la igualtat i la conciliació laboral i familiar. La decisió de fixar aquest debat d'investidura el cap de setmana de Reis ha esta molt criticada.


Lectura de llibres, mòbil i selfies

Diversos diputats han evidenciat la falta d'atenció durant la intervenció de Pedro Sánchez recorrent a la lectura de llibres, fent-se selfies amb els seus mòbils, escrivint a les xarxes socials o anant a fer un cafè al bar.

 

 

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha hagut de cridar l'atenció als diputats i diputades durant la intervenció de Sánchez en diverses ocasions perquè guardessin silenci.

 


Els diputats de Vox han sigut els que, majoritàriament, han omplert el bar del Congrés, però el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha preferit posar-se a llegir un llibre.

 

 

En canvi, a l'altra banda de la bancada, els diputats del PSOE han aplaudit en tot moment i de manera enèrgica la majoria de les idees que Sánchez desgranava del seu programa de govern. En diverses ocasions, els socialistes s'han arribat a posar drets.


Tot i que en teoria les normes del Congrés prohibeixen fer fotos a l'hemicicle, els mòbils i les tauletes de diversos diputats no han deixat de fer-ne.
 

 

ARXIVAT A:
InvestiduraPSOEVoxPP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut