Llibres per Sant Jordi: 12 recomanacions de literatura infantil i juvenil

Llibres il·lustrats, sagues d'èxit, premis literaris i títols que han triomfat a les plataformes en línia, entre les recomanacions per al Dia del Llibre

Ibana Piñero CapafonsActualitzat

En plena setmana de Sant Jordi les prestatgeries de les llibreries són plenes a vessar de novetats. Tant, que de vegades fins i tot pot resultar molt difícil triar entre tantes opcions.

Hem fet una tria, una dotzena de recomanacions per a tota mena de públics, lectors i no lectors, des de llibres il·lustrats per a nadons o per als que encara els agrada que els expliquin un conte, a les últimes entregues de sagues d'èxit. També premis literaris d'aquí i dels Estats Units i títols que arriben al paper avalats per l'èxit a la plataformes en línia.

Llibres il·lustrats

"Colors", de Joana Santamans

Estrella Polar

Després de l'experiència de ser mare, la il·lustradora i pintora Joana Santamans publica el seu primer llibre per a nadons. Està inspirat en els colors de la natura per ensenyar els més petits a observar la bellesa que ens envolta.

'Colors', de Joana Santamans (Estrella Polar)
"Colors", de Joana Santamans (Estrella Polar)

"Te de maduixa al cau del teixó", d'Eulàlia Canal

Bindi Books

Una bonica història sobre l'amistat i la recerca de la felicitat que farà les delícies tant dels que els agrada que els llegeixin un bon conte abans d'anar a dormir com dels primers lectors.

'Te de maduixa al cau del teixó', d'Eulàlia Canal (Bindi Books)
"Te de maduixa al cau del teixó", d'Eulàlia Canal (Bindi Books)

"La reina a la cova", de Júlia Sardà

Blackie Books

És el primer conte escrit i il·lustrat per Júlia Sardà i també el primer llibre que publica en català, perquè tot i que aquesta il·lustradora té una llarga carrera, fins ara havia treballat principalment en el mercat anglosaxó. Una història sobre creixement i totes les aventures que ens esperen fora de casa.

'La reina a la cova', de Júlia Sardà (Blackie Books)
"La reina a la cova", de Júlia Sardà (Blackie Books)

"Paisatges literaris", de Núria Solsona

Zahorí Books

La il·lustradora Núria Solsona proposa un viatge al voltant del món a través dels paisatges que són l'escenari de 25 clàssics de la literatura universal. Un llibre pensat per llegir en família i encomanar l'amor a la lectura a les generacions més joves.

'Paisatges literaris', de Núria Solsona (Zahorí Books)
"Paisatges literaris", de Núria Solsona (Zahorí Books)

Lectors de 8 a 12 anys

"Sigues tortuga", d'Agustín Sánchez Aguilar

Edebé

Premi Edebé de literatura infantil per a aquesta novel·la protagonitzada pel gall Abelard, excantant d'òpera, a qui un grup de tortugues, Les Wonderful, contracten com a professor de cant. L'optimisme i la bondat de les tortugues posaran a prova la paciència i l'exigència d'aquest gall.

'Sigues tortuga', d'Agustín Sánchez Aguilar (Edebé)
"Sigues tortuga", d'Agustín Sánchez Aguilar (Edebé)

"Úrsula", de Germán Machado

animallibres

Aquesta és la primera història que aquest escriptor uruguaià i llibreter català, propietari de la llibreria El Petit Tresor de Vic, no situa al seu país natal. Passa en un poble del Pirineu, on la Lara anirà a passar l'estiu. Haurà de conviure amb el ramat de cabres dels seus avis i amb el temor de la presència propera d'un os.

'Úrsula', de Germán Machado (animallibres)
"Úrsula", de Germán Machado (animallibres)

"La vaga de les granotes", d'Oriol Canosa

Bindi Books

Les granotes dels Estanyols del Molí es mobilitzen per defensar l'estany on viuen. Els veïns del poble l'utilitzen d'abocador i han decidit que ja n'hi ha prou. Una història divertida que anima a no resignar-nos i lluitar per millorar el nostre planeta.

'La vaga de les granotes', d'Oriol Canosa (Bindi Books)
"La vaga de les granotes", d'Oriol Canosa (Bindi Books)

"Mia fantasia: el secret del drac", d'Elisenda Roca

Combel

Una nova entrega de les aventures d'aquesta aprenent de bruixa creada per la periodista i escriptora Elisenda Roca. La Mia i la seva colla hauran d'investigar si són veritat els rumors que diuen que han vist un drac a les Muntanyes Vermelles.

'Mia fantasia: El secret del drac', d'Elisenda Roca (Combel)
"Mia fantasia: el secret del drac", d'Elisenda Roca (Combel)

Novel·la juvenil

"Un far a la fi del món", de Gerard Guix

Elastic Books

Gerard Guix ha guanyat el Premi Joaquim Ruyra amb aquesta novel·la tranquil·la que evoca els estius d'abans, de dies llargs de bicicletes i platges, olor de mar i primers amors.

'Un far a la fi del món', de Gerard Guix (Elastic Books)
"Un far a la fi del món", de Gerard Guix (Elastic Books)

"Million reasons", de Judith Espígol

Fanbooks

Primera part de la trilogia "Reasons", la novel·la original en català de més èxit a la plataforma de lectura Watpadd, on la jove escriptora catalana Judith Espígol va començar a publicar amb només 15 anys.

'Million Reasons', de Judith Espígol (Fanbooks)
"Million reasons", de Judith Espígol (Fanbooks)

"Hooky", de Míriam Bonastre Tur

Editorial Martínez Roca

S'acaba de publicar en català el primer volum d'aquesta sèrie de còmic protagonitzada pels bessons Dani i Dorian, i que ha estat el segon còmic més venut a Europa el 2022. La seva autora és la il·lustradora catalana Míriam Bonastre Tur que va començar a publicar-lo a Webtoon, la plataforma de còmic en línia més important del món.

'Hooky', de Míriam Bonastre Tur (Editorial Martínez Roca)
"Hooky", de Míriam Bonastre Tur (Editorial Martínez Roca)

"Ghost" i "Patina", de Jason Reynolds

Sembra

L'editorial valenciana Sembra ha publicat les dues primeres entregues de la premiada tetralogia "Track" de l'autor nord-americà Jason Reynolds. Els protagonistes formen part dels equips d'atletisme dels seus instituts i corren per competir però també per lluitar contra el racisme i per superar unes situacions familiars complicades.

'Ghost', de Jason Reynolds (Sembra)
"Ghost", de Jason Reynolds (Sembra)
'Patina', de Jason Reynolds (Sembra)
"Patina", de Jason Reynolds (Sembra)
ARXIVAT A:
LiteraturaSant Jordi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut