Moumen Touman és el propietari de la cafeteria (Reuters/Mohammed Salem)

Llibres en lloc de wifi: la idea d'una cafeteria de Gaza contra la "mentalitat TikTok"

El propietari del local reivindica la lectura per davant de les xarxes socials i ofereix un espai per respirar enmig del conflicte

Una petita cafeteria de Gaza ofereix als seus clients l'oportunitat de fer una pausa del món digital. Com ho fa? Doncs oferint-los llibres gratuïts per llegir mentre prenen el cafè davant del mar i fer més amable un entorn on la violència mai no ha deixat de ser present.

Es diu Sea Reader Library i el seu propietari confia que pugui animar els clients a substituir el temps que dediquen a navegar per les xarxes socials a la lectura.

El local es troba davant del mar (Reuters/Mohammed Salem)

"Totes les cafeteries que hi ha ofereixen begudes calentes, begudes fredes, entrepans... Volia que la meva idea oferís una mica de substància, així que se'm va acudir servir una copa amb un llibre per promoure la cultura de la lectura, que s'ha quedat enrere des de fa temps", explica en Moumen Touman.

"Avui tothom està ocupat amb el seu mòbil, així que vaig pensar en la idea que el client pugui venir aquí a agafar un llibre. I el millor és que si un client comença un llibre avui, l'acabarà un segon dia", afegeix.

Moumen Touman reivindica la cultura de la lectura (Reuters/Mohammed Salem)

Per a ell, cal reivindicar la paraula escrita: "La cultura de la lectura ha començat a desaparèixer per una mentalitat TikTok que ens ocupa massa temps", explica. "Quan un client ve aquí i toca un llibre, sent el valor de la gent que publica escrits, coneixements, que publiquen coses millors que un milió de resultats a internet".

ARXIVAT A:
Pròxim Orient Gaza
Anar al contingut