El taxista ha arribat al jutjat en un vehicle a la Policia Local de Girona, que porta la investigació
El taxista ha arribat al jutjat en un vehicle a la Policia Local de Girona, que porta la investigació
Girona

Llibertat provisional per al taxista que va atropellar el ciclista olímpic Josep Antoni Escuredo

El jutge li imputa els delictes de conducció temerària, danys i lesions greus

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció 4 de Girona ha decretat llibertat provisional per al taxista que va atropellar el ciclista i medallista olímpic Josep Antoni Escuredo, que molt probablement es perdrà els Jocs de Rio, i li ha imputat els delictes de conducció temerària, danys i lesions greus.

El magistrat de guàrdia també ha acordat, com a mesures cautelars, la intervenció del permís de conduir, la privació de conduir vehicles a motor i ciclomotors, la prohibició d'aproximar-se a la víctima a menys de 100 metres (ja sigui del seu domicili, lloc de treball o altres) i la prohibició de comunicar-se amb el ciclista.

Escuredo, que es personarà com a acusació particular contra el taxista, assegura que la topada va ser intencionada i que el taxista, en un primer moment, es va donar a la fuga.

Segons la versió d'Escuredo, divendres a la tarda tornava d'un entrenament i va tenir una primera discussió amb un taxista perquè el va avançar sense respectar la distància de seguretat. Després de la disputa, el ciclista va continuar el seu camí quan va sentir que un cotxe accelerava darrere seu. El vehicle el va envestir per darrere i ell va perdre el coneixement.

Escuredo va quedar inconscient a terra, amb una perforació al pulmó i amb el fèmur i diverses costelles trencades, i va ingressar a l'Hospital Josep Trueta, on va rebre l'alta diumenge.

 

Anar al contingut