La causa serà remesa al jutjat de violència sobre la dona

Llibertat provisional per a l'acusat de segrestar i violar una jove en una cabana a Terrassa

L'home, de 35 anys i amb una cinquantena d'antecedents, va ser detingut aquest dimarts, quan els Mossos van localitzar la cabana on tenia la noia retinguda

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció 4 de Terrassa ha decretat llibertat provisional, retirada de passaport, prohibició de sortida del país, allunyament de la víctima i prohibició de comunicar-s'hi per a l'acusat de segrestar i agredir sexualment una jove a la ciutat.

La noia va ser alliberada aquest dimarts pels Mossos d'Esquadra, després que els seus familiars en denunciessin la desaparició. L'acusat té 35 anys i una cinquantena d'antecedents policials.

La noia va estar retinguda des de finals de novembre en una cabana en una zona boscosa i d'horts de Terrassa i no va ser fins aquest dilluns que la seva família en va denunciar la desaparició.

Aquest divendres el jutjat d'instrucció 4 de Terrassa ha rebut el detingut pels delictes de detenció il·legal, agressió sexual, amenaces i contra la salut pública.

Al jutjat s'han pres les declaracions de l'acusat, tres testimonis i la víctima. Mentre no arribi el resultat de les proves del laboratori, el magistrat ha acordat la llibertat provisional de l'investigat.

L'home no es pot comunicar amb la víctima i s'ha de mantenir a una distància sempre superior a 500 metres del lloc de residència, treball, estudis o qualsevol altre on es trobi.

Ara la causa s'enviarà al jutjat de violència sobre la dona, un cop les declaracions davant del jutjat han confirmat que hi havia una relació afectiva entre el presumpte agressor i la víctima.


On demanar ajuda en cas de violència masclista

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

Des de l'abril del 2021 també funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

També es pot recórrer als diversos serveis públics d'informació i atenció:

Oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD).

Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

També hi ha un gest de socors que es pot fer amb la mà que val la pena conèixer i que permet alertar la policia que s'està en perill, en cas de no poder-ho dir amb paraules.

 

ARXIVAT A:
JudicialPolicialViolència masclista
Anar al contingut