La mare i el pare del nadó sortint dels jutjats després de declarar (ACN/Oriol Bosch)
La mare i el pare del nadó sortint dels jutjats després de declarar (ACN/Oriol Bosch)

Llibertat per a la mare investigada per maltractar al seu fill d'un mes a Tàrrega

El Síndic de Greuges ha obert una investigació d'ofici per valorar l'actuació de les administracions

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció 1 de Cervera manté la llibertat per a la dona investigada per un presumpte delicte de maltractament al seu fill d'un mes a Tàrrega. Cap de les acusacions no ha demanat que es modifiqui aquesta situació.

Això sí, s'han acordat mesures cautelars com la compareixença cada quinze dies en el jutjat, la retirada de passaport i la prohibició de sortir del territori.

També s'ha acordat suspendre la responsabilitat parental a la investigada i al pare del menor, i passar la tutela a la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA). El que sí es contempla és la possibilitat que els pares visitin la criatura al centre hospitalari de Barcelona on va ingressar en estat greu.

Els dos progenitors han declarat als jutjats de Cervera. La mare ho ha fet en qualitat d'investigada i el pare, com a testimoni.

Tant la Fiscalia com els Mossos d'Esquadra investiguen l'origen de les greus lesions que presentava la criatura quan va ingressar el 5 de novembre a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Ara és a l'UCI de l'Hospital Sant Joan de Déu.

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha decidit actuar d'ofici per "supervisar" la intervenció de les diferents administracions implicades (DGAIA, Servei Català de la Salut i els serveis socials de Tàrrega), i "valorar" el funcionament dels protocols de coordinació existents.

Va ser el mateix Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida que va alertar el 6 de novembre els Mossos d'Esquadra d'un possible cas de maltractament.

Després de la valoració del forense, la policia va deixar en llibertat els pares, que han estat citats a declarar aquest dijous davant del jutjat de Cervera.

 

 

 

ARXIVAT A:
Menors
Anar al contingut