Llibertat per a dos acusats dels disturbis postsentència en presó des de l'octubre
Els dos acusats pels aldarulls postsentència a Girona, d'esquena durant el judici (ACN/Marina López)

Llibertat per a dos acusats dels disturbis postsentència en presó des de l'octubre

A Ibrahim Afquir i Charaf Fadlaoui se'ls acusa d'haver llançat pedres contra una furgoneta dels Mossos d'Esquadra el 16 d'octubre

RedaccióActualitzat

El jutge ha decretat la llibertat per a dos joves d'origen magrebí que, des de l'octubre passat, estaven en presó provisional pels aldarulls postsentència. Es preveu que surtin del centre penitenciari aquesta tarda.

A Ibrahim Afquir i Charaf Fadlaoui se'ls acusa d'haver llançat pedres contra una furgoneta dels Mossos d'Esquadra durant la nit del 16 al 17 d'octubre i s'enfronten a una pena de 9 anys de presó.

El seu advocat ho ha anunciat a Twitter:


La decisió del jutge mentre esperen la sentència pot voler dir que la pena imposada podria ser inferior al temps que han passat en presó preventiva o bé que podrien quedar absolts.

Aquest dimarts va començar a Girona el judici contra ells. És, de fet, el primer judici que s'ha fet per les protestes en contra de la sentència del judici del procés.

Durant la seva declaració al judici, els dos joves jutjats van negar els fets i van assegurar que ni tan sols van participar en cap de les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que condemnava els líders independentistes.

Els encausats van explicar que es van trobar enmig dels aldarulls i els van detenir quan intentaven esquivar-los. "Soc d'origen estranger, el blanc perfecte quan la policia està enfadada", va dir un dels acusats.

Encara hi ha dos joves més en presó preventiva: un altre noi d'origen estranger a Girona, acusat dels mateixos fets que Ibrahim Afquir i Charaf Fadlaoui, i un madrileny que va ser detingut durant les manifestacions a Madrid el mateix octubre.


El cas de Dani Gallardo

Dani Gallardo Herzog, de 22 anys, va ser detingut el 16 d'octubre en les protestes contra la sentència del procés que el Moviment Anterepressiu de Madrid va convocar a la Puerta del Sol i que van acabar amb càrregues policials pels enfrontaments amb un grup neonazi

La Fiscalia demana 6 anys de presó. Segons el Moviment Antirepressiu de Madrid, Gallardo està en presó preventiva des de la detenció, sense que s'hagin atès les tres peticions per deixar-lo en llibertat. Se l'acusa de desordres públics i atemptat a l'autoritat.

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut