Josep Maria Mestres, director artístic de l'acte institucional de la Diada, el conseller de la Presidència, Jordi Turull, i el vicepresident pr…
Josep Maria Mestres, director artístic de l'acte institucional de la Diada, el conseller de la Presidència, Jordi Turull, i el vicepresident primer del Parlament, Lluís Guinó, amb el cartell de l'Onze de Setembre

Llibertat i democràcia, els eixos de l'acte institucional de la Diada

RedaccióActualitzat

Els drets humans i les lluites per la llibertat i la democràcia són el leitmotiv de l'acte institucional de la Diada, que es tornarà a fer la vigília de l'11 de setembre a la plaça del Born - Centre de Cultura i Memòria de Barcelona.

Serà un acte dividit en sis blocs, que es dedicaran cadascún a un dret fonamental: des de la llibertat d'expressió o de pensament, fins al dret a la vida, a la no discriminació, a la lliure circulació, a l'educació, la pau o a l'autoderminació dels pobles.

Es rememoraran accions com la de Rosa Sparks, la dona negra que al 1955, a Alabama, no va voler aixecar-se per cedir el seu seient en un a un blanc. Un gest, segons el conseller de la Presidència, Jordi Turull, que "demostra la capacitat transformadora que poden tenir els petits gestos". Turull, que ha presentat l'acte aquest dijous, ha insistit que ha estat pensat perquè tothom s'hi senti còmode.

El cartell de l'acte destaca la idea de Llibertat. Es juga amb el número 11 i la lletra "LL", per imprimir les quatre barres sobre un fons groc.  

L'acte es farà just després de l'entrega al Parlament de les Medalles d'Honor, en categoria d'Or, als Mossos, policies locals de Barcelona i Cambrils i cossos d'emergències que van participar de forma immediata en la resposta als atemptats fa dues setmanes.

Jordi Turull no ha aclarit quina serà la participació del govern en la manifestació organitzada per les entitats sobiranistes el dia 11. Es decidirà, ha dit, en la propera reunió del govern, dimarts que ve.

Anar al contingut