Juan Antonio Roca, quan va sortir per primera vegada de permís el 2016
Juan Antonio Roca, quan va sortir per primera vegada de permís el 2016

Llibertat condicional per a Juan Antonio Roca, principal condemnat pel "cas Malaia"

Va ser el cap de la trama urbanística de Marbella quan Jesús Gil n'era l'alcalde

Actualitzat

El jutge ha concedit la llibertat condicional al principal condemnat en el cas Malaia de corrupció a Marbella, Juan Antonio Roca, que ha passat gairebé 12 anys a la presó i ha estat pràcticament un any amb tercer grau.

Fins al 2018, Roca havia complert tres quartes parts de la condemna, que acaba el 2013.

El Jutjat de Vigilància Penitenciària de l'Audiència Nacional va acordar al gener del 2018 la progressió al tercer grau.

Des del març estava en règim de semillibertat i tenia un dispositiu de control telemàtic. Només havia d'anar al Centre d'Inserció Social de Màlaga quan era requerit.

En la seva resolució, el magistrat de l'Audiència Nacional indicava que l'intern comptabilitzaria la seva feina professional amb la de voluntari en un centre de Càritas que s'encarrega d'ajudar a la reinserció d'interns i exreclusos.

En aquell moment, el jutge va considerar que Roca "feia un pas més", ja que "de forma voluntària i sense cap retribució" s'havia ofert a col·laborar amb l'ONG. A més, el magistrat va tenir en compte factors com "una activitat positiva" per abonar les responsabilitats econòmiques a què va ser condemnat i una conducta penitenciària "excel·lent".

Els principals acusats pel cas Malaia: el cervell de la trama, Juan Antonio Roca, i l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz

Va ser condemnat a 20 anys de presó per ser el cervell de la trama de corrupció urbanística més gran d'Espanya.

Roca va ser el cap dels assumptes urbanístics de Marbella durant el mandat com a alcalde de Jesús Gil i va  ser condemnat per fets de la seva etapa com a gerent d'Urbanisme de l'Ajuntament dels anys 1991 al 2006.

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut