El sumari de l'operació Judes sobre la suposada ocupació del Parlament amb Torra
Declaració a l'Audiència Nacional de Ferran Jolis
Madrid

Llibertat amb fiança per a Ferran Jolis, un dels CDR detinguts en l'operació Judes

És el quart CDR detingut en aquesta operació que surt en llibertat; tres més continuen en presó preventiva

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha decretat la llibertat amb fiança per a Ferran Jolis, un dels CDR detinguts el 23 de setembre en l'operació Judes que encara complien presó preventiva. Jolis podria sortir de la presó de Soto del Real aquest mateix dijous.

Segons ha confirmat Alerta Solidària, l'Audiència ha acordat una fiança de 5.000 euros:

 

Segons la resolució judicial, a què ha tingut accés Catalunya Ràdio, el jutjat ha acceptat modificar-li la situació processal en valorar ara que ell, com altres investigats, no va manipular explosius.

Pel seu advocat, Carles Perdiguero, aquesta canvi d'actitud del tribunal demostra que Ferran Jolis no hauria d'haver ingressat mai en presó preventiva:

"Hem de tenir en compte que estem en una fase d'instrucció i que, per tant, no estem en un judici. Al·legar ara uns fets quan cap d'aquests fets ha estat provat i quan totes aquestes persones gaudeixen de presumpció d'innocència em sembla que en tot cas no és el procediment legal correcte. El que s'havia de valorar i s'ha de valorar és la situació personal d'aquesta persona. Per tant, com que no es donaven aquestes circumstàncies, aquesta persona no hauria d'haver entrat a la presó."

 

Ferran Jolis va ser un dels dos detinguts que van declarar tant davant la Guàrdia Civil com davant el jutge amb una advocada d'ofici. Segons el jutge instructor, formava part del grup executor i li haurien proposat assegurar la seguretat de les comunicacions durant una suposada ocupació del Parlament.

Alerta Solidària va denunciar que tant la detenció com la declaració van estar plenes d'irregularitats.

La defensa va presentar fa tres setmanes als jutjats de Sabadell una querella pel tracte rebut per Ferran Jolis des de la seva detenció fins al seu empresonament. El seu advocat va dir que es van vulnerar els drets fonamentals del seu defensat.

 

L'advocat de Ferran Jolis amb la querella, davant dels jutjats de Sabadell, acompanyat del pare de Jordi Ros (ACN/Àlex Recolons)


La jutge María Tardón, en substitució del jutge instructor de la causa, hauria dictat la fiança en resposta a l'escrit que va presentar la seva defensa el dia 13 i al qual la fiscalia no es va oposar.

Quart detingut que surt en llibertat

Divendres, l'Audiència ja va dictar la llibertat, amb la mateixa fiança, per a Xavier Duch, Xavier Buïgas i Eduard Garzón, tres dels detinguts el 23S. També van haver de dipositar 5.000 euros als jutjats. Totes les fiances fins ara s'han pagat del fons familiar.

El tribunal encara ha de resoldre el recurs sobre Alexis Codina i queda pendent que valori les mesures cautelars dels altres independentistes empresonats: Germinal Tomàs i Jordi Ros.

A mitjans de novembre, l'Audiència va anul·lar l'ordre de presó de quatre dels detinguts per vulneració de drets: eren Àlex Codina, i els tres que ja estan en llibertat. La Fiscalia va canviar d'opinió respecte als altres 3 detinguts, però no en el cas de Codina, que vivia a la casa on s'haurien fet algunes proves de fabricació d'explosius.

 

Un dels detinguts a l'operació Judes

En total, van ser 9 persones les detingudes en l'operació del 23 de setembre que va portar el nom d'operació Judes. Dos d'ells no van arribar a anar a la presó, però sí els 7 restants.

 

 

ARXIVAT A:
Operació Judes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut