Sudanell

Llibertat amb càrrecs per l'amo de la casa de Sudanell que va disparar contra els assaltants

Els Mossos d'Esquadra han deixat en llibertat amb càrrecs el propietari de la casa de Sudanell, al Segrià, que ahir al matí va disparar contra quatre intrusos que havien assaltat casa seva. El tiroteig va causar la mort d'un dels assaltants i en va ferir un altre greument, que es troba ingressat a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Els succés va tenir lloc a les deu del matí, quan els encaputxats van accedir a l'habitatge i van lligar i colpejar el fill del propietari. Aquest, que estava dormint a la planta de dalt, es va despertar i en veure que estaven agredint el seu fill, va disparar els intrusos amb una arma de la seva propietat.

Actualitzat
El veí de Sudanell Sebatsià G., que ahir va matar d'un tret un intrús i en va ferir un altre quan estaven agredint i intentant lligar el seu fill, de 25 anys, va quedar ahir a la nit en llibertat amb càrrecs després de prestar declaració davant els Mossos. La policia interrogarà aquest dissabte el tercer membre de la banda que va ser detingut poc després de l'assalt.

Segons fonts de la investigació, li han imputat delictes de lesions per arma de foc i no ha estat detingut perquè sembla provat que va actuar en legítima defensa, ja que els assaltants van entrar a casa seva fent ús de la força, agredien el seu fill i anaven armats.

Els Mossos han requisat l'arma, una pistola del calibre 22 utilitzada per a tir olímpic, al qual és aficionat el veí de Sudanell i per a la qual tenia la llicència en regla. La policia també està analitzant la pistola que va intentar llançar al canal el tercer membre de la banda, que va fugir de la casa quan va veure que el propietari repel·lia l'agressió a trets i que va ser capturat quan corria per la carretera cap a la veïna població d'Albatàrrec.

Tant l'intrús que va morir ahir com el que continua en estat greu a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i el detingut són veïns de la zona de Cambrils i Reus, i només un d'ells té antecedents. Els Mossos d'Esquadra encara no tenen clar si en l'assalt a l'habitatge de Sudanell hi va participar una altra persona, que podria haver fugit en un cotxe, i investiguen totes les hipòtesis sobre el succés.

Sebastià G. i el seu fill, que té 25 anys i regenta el pub de la localitat, amb prou feines de 800 veïns, van prestar ahir a la nit declaració a la comissaria dels Mossos de Lleida acompanyats d'un advocat, atesa la gravetat dels fets, i van quedar en llibertat.

L'alcalde de Sudanell, Josep Maria Sanjuan, va explicar ahir que ell era a l'ajuntament i va veure arribar en pijama el propietari de l'habitatge, un home molt involucrat en l'activitat social del poble, i li va explicar que havia sorprès els assaltants quan havien lligat de mans el seu fill i que s'hi havia produït un tiroteig.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut