Passadís de l'Hospital de Toledo (Europa Press/SESCAM)
Passadís de l'Hospital de Toledo (Europa Press/SESCAM)

Llevadores en quarantena després d'atendre una dona que es va negar a posar-se mascareta

Va passar a l'Hospital de Toledo i han denunciat agressions verbals i amenaces per part de la dona i la parella

Redacció/AgènciesActualitzat

Les llevadores de l'Hospital de Toledo han denunciat agressions verbals i amenaces per l'incompliment del protocol de seguretat de la Covid-19. El motiu va ser la negativa d'una dona embarassada i els seus familiars a posar-se la mascareta en ingressar al centre i que, després, el resultat de la prova PCR va donar positiu.

El Col·legi d'Infermeria de Toledo ha explicat que va passar el 19 d'agost. Les llevadores ho van denunciar a la gerència de l'hospital.

L'embarassada va arribar a l'hospital a punt de parir sense mascareta. En proporcionar-n'hi una, tant ella com la seva parella es van negar a posar-se-la. A més, van escridassar i amenaçar el personal sanitari.

Després del part, la prova PCR va donar positiu i part del personal que la va atendre ha hagut de quedar-se en quarantena domiciliària. La resta de personal s'ha hagut de fer proves diagnòstiques per prevenir un contagi als seus familiars.

Per això, el Col·legi d'Infermeria demana més suport:

"Aquestes difícils situacions en moments de la pràctica assistencial són delicades de gestionar i desborden puntualment la pràctica professional i laboral del personal. Per això, aconsellem que, després de posar en coneixement dels superiors aquesta mena de comportaments, el centre avisi les forces de seguretat de l'Estat perquè es personin i sancionin les conductes que incompleixen les normes de salut públic obligatòries, que posen en risc la salut de tothom i, en especial, la del personal sanitari."

El col·legi lamenta el cost sanitari, social i econòmic de conductes de risc com el d'aquesta dona i la seva parella.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut