Lleida

Lleida ret homenatge al poeta i músic Leonard Cohen, dins un cicle que continuarà ara a Barcelona

El músic i poeta canadenc Leonard Cohen rep aquests dies a Catalunya un homenatge en forma de diversos concerts repartits pel territori. Són uns recitals especials que serveixen per obrir el cicle de cantautors Barnasants. Fins ara, han recordat Cohen als Hostalets de Balenyà i Sant Cugat del Vallès. Lleida, aquest diumenge, ha estat la pròxima etapa d'un cicle que continuarà a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat. Participen en l'homenatge una quinzena d'artistes de diverses procedències i estils, com ara Jackson Browne, John Cale, Gerard Quintana o el mateix fill de l'artista, Adam Cohen.

Actualitzat

Per al concert d'homenatge a Cohen, John Cale ha escollit el tema "Alexandra Leaving", d'un dels últims discos del canadenc. Cale ja començava a fer història amb la Velvet Underground quan Cohen encara s'expressava únicament a través de la literatura. Són molts els que, com Cale, elogien la capacitat de Cohen de convertir la poesia en cançó.

Un altre músic, Elliott Murphy, que ha participat en el concert d'homenatge a Sant Cugat del Vallès, ha dit que té "un gran deute" amb Cohen per aquesta faceta poètica. I el català Gerard Quintana, un altre dels artistes convidats a l'acte, considera que Cohen i Bob Dylan "són fonamentals, són els que van donar categoria literària a la música popular".

En els últims temps han proliferat els concerts d'homenatge a Leonard Cohen, però ell, que l'últim cop que va sortir de gira va ser l'any 93, no té data fixada per tornar als escenaris. Segons les persones pròximes, no ha parat d'escriure i compondre i és molt probable que a finals d'any publiqui un nou àlbum. Així ho preveu Adam Cohen, que participa per primer cop en un homenatge al seu pare. Amb l'acompanyament de la dona actual de Leonard Cohen, Anjani, Adam restitueix al seu idioma original el poema de Lorca que el seu pare va titular "Take this Waltz".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut