Homenatge a les víctimes de la Covid-19 a Lleida (ACN/Anna Berga)
Homenatge a les víctimes de la Covid-19 a Lleida (ACN/Anna Berga)

Lleida homenatja les víctimes de la Covid i tots els morts durant el confinament

Quim Torra anuncia un acte institucional el dijous 9 de juliol per retre homenatge a les persones que han mort durant la pandèmia a Catalunya

Actualitzat

Lleida ha recordat aquest dissabte els 349 veïns de la ciutat que han mort des del 14 de març passat, 115 dels quals víctimes del coronavirus.

La Paeria ha organitzat una cerimònia en memòria de totes les persones que van morir durant el confinament i que no van poder ser acomiadades ni vetllades per les seves famílies per les restriccions durant el confinament.

L'acte "Sospirs de pau" ha reunit més de 300 persones al parc de la Mitjana. A més dels familiars, també hi han assistit representants del sector sanitari i autoritats com el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo. 

El president de la Generalitat ha anunciat que el proper 9 de juliol es farà un homenatge a tot país en memòria de les persones mortes durant la pandèmia.

Torra ha lamentat "no haver pogut trobar la manera de fer bé l'acompanyament de les nostres persones estimades que han mort aquests mesos" i ha assegurat que el dol tardarà a passar perquè, considera, s'ha fet malament. Per això, ha dit, "ara toca compartir el dol i recordar tots els noms que no hem pogut recordar". 

Familiars de víctimes del coronavirus presents en l'acte de record han explicat com han viscut la pèrdua d'un ésser estimat durant el confinament:

"Han estat molts dies de fer el dol solitari i en silenci i, ara, em sento molt alleugerit."

Durant l'acte de record a les víctimes mortals de la Covid, s'ha inaugurat una escultura obra de l'artista Erik Schmitz que recrea la silueta de la ciutat i que s'instal·larà al cementiri de la capital lleidatana. L'escultura fa 3,43 m de llargada, està realitzada sobretot amb pedra i també té una part de metall i una olivera.

Al finalitzar l'acte, tots els participants han abocat un saquet de sorra a l'escultura en record dels seus familiars traspassats.

Homenatge a les víctimes de la Covid-19 a Lleida (ACN/Anna Berga)
Homenatge a les víctimes de la Covid-19 a Lleida (ACN/Anna Berga)
ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
Anar al contingut