Alumnes de l'escola Arts Musicals durant la seva actuació amb motiu de la Festa de la Música, al Pati de les Comèdies de Lleida, davant l'…
Alumnes de l'escola Arts Musicals durant la seva actuació amb motiu de la Festa de la Música, al Pati de les Comèdies de Lleida, davant l'IEI. Imatge del 22 de juny de 2019. (Horitzonal)

Lleida celebra la tretzena edició de la Festa de la Música amb una vintena de concerts al carrer

ACN Lleida.-Lleida celebra la tretzena edició de la Festa de la Música amb una vintena de concerts al carrer entre divendres i dissabte. En total, hi participen 350 joves intèrprets que han omplert de música el Pati de les Comèdies, per celebrar el Dia de la Música, que es commemora internacionalment el 21 de juny. L'objectiu de la Festa és, per una banda, promoure la música fent que els instruments surtin al carrer i, de l'altra, impulsar l'organització de concerts gratuïts, on el públic té l'oportunitat d'escoltar i veure peces d'estils i orígens ben variats. L'activitat ha comptat amb la participació de diverses orquestres, grups de música de cambra, grups de corda, de vent i percussió de vuit escoles i dues bandes de la ciutat.

En aquesta tretzena edició hi han participat el Taller de música dels Música de Lleida, Música Pons Rosselló; l'Escola d'Acordió de Lleida; l'Escola de música de l'Orfeó Lleidatà; l'Escola de Música l'Intèrpret; Dalcroze, centre d'estudis musicals, el Conservatori i escola de música municipal de Lleida, Ilerband i Xaranga Bsumeta. A més, s'ha comptat amb la participació de CaixaForum Lleida, que ha posat a disposició del públic un piano perquè el pugui tocar tot aquell qui ho vulgui.El matí de dissabte ha arrencat amb la música de l'Escola d'Acordió de Lleida. La seva directora, Marimen Gratal, ha reconegut que la iniciativa és "fantàstica" perquè la Música s'ha de compartir. "Sortir al carrer permet transmetre vibracions molt bones i mostrar tot el que han après els alumnes durant el curs", ha explicat. "Ha estat una experiència fantàstica perquè els nens estan molt emocionats i han gaudit moltíssim", ha assegurat.Una de les alumnes de l'Escola d'Acordió de Lleida és la Lara Ordóñez, de 9 anys, que fa un any que toca l'acordió. Hi va començar perquè li agradava molt al seu avi i la va animar per intentar-ho. Assegura ara que li agrada molt, tant com el piano, que també toca. Per la Lara, tocar aquest dissabte per la Festa de la Música, ha estat una experiència "molt xula", pel fet de tocar al carrer i per fer-ho juntament amb altres companys que també toquen l'acordió.Aquest dissabte també han tocat alumnes de l'Orfeó Lleidatà. Com el Dani Jordà, de 14 anys, que toca la bateria perquè diu que és una persona "molt extravertida". Pel que fa a la Festa de la Música opina que "està bé perquè la gent et veu i potser algú t'agafa per tocar a algun grup". El Martí Cobo, de 12 anys, toca al mateix gruo que el Dani Jordà. Ell toca la flauta travessera des de fa quatre anys. Reconeix que no havia tocat mai davant de tanta gent que no coneix i que li ha semblat una experiència "molt bonica". "Hem tocat perquè la gent pugui gaudir de la nostra música", ha afegit. El professor del Dani i el Martí és el Pau Romero, que aquest dissabte els ha acompanyat i donat suport al concert al carrer. Romero celebra que la Festa de la Música és una "molt bona iniciativa" que permet també mostrar què han après els alumnes a les aules i que no es quedi només com una activitat a classe. Reconeix que en les actuacions al carrer sempre hi ha "una mica més de nervis" però assegura que s'ho han passat "molt bé".La Festa de la Música és una celebració internacional que es commemora el dia 21 de juny, el primer dia de l'estiu a l'hemisferi nord i el dia més llarg de l'any. La va crear Jacques Lang, ministre de cultura francès l'any 1981. la primera edició de la Festa de la Música va ser el 21 de juny de 1982. Actualment aquesta festa s'ha internacionalitzat i més de 250 ciutats i 120 països secunden aquesta iniciativa.

Anar al contingut