Lleida

Lleida aprova una remodelació de l'entorn de l'estació de l'AVE dos anys després d'entrar-hi en marxa

A Lleida hi arriba l'AVE des de fa temps, però és ara quan l'Ajuntament ha aprovat el projecte per remodelar tot l'entorn de l'estació. Són 14 hectàrees que, amb l'ajut d'un pressupost de 46 milions d'euros, suposaran una gran transformació per a la ciutat, perquè el pla preveu cobrir les vies, construir un pont sobre el Segre i, fins i tot, un gratacel.

Actualitzat
Dos anys i mig després de l'arribada del primer AVE a Lleida, la Paeria ha donat llum verda al projecte d'urbanització de l'entorn de l'estació, que suposarà la transformació de 14 hectàrees de la ciutat.

Una de les principals actuacions, que va començar a principis d'any amb la construcció dels murs laterals, és el cobriment de les vies entre Corts Catalanes i Comtes d'Urgell. El cobriment es completarà amb una gran llosa sobre la qual s'habilitarà un parc. A la part central, hi anirà un passeig amb fusta flotant, envoltada de làmines d'aigua que formaran petits estanys i zones verdes amb arbres. També es farà un espai per a jocs infantils, un mirador i una rampa amb graons. Es preveu, a més, la construcció d'uns 500 pisos i la prolongació de Prat de la Riba.

Més endavant, a la zona de l'estació es reordenarà el trànsit amb la construcció d'una rotonda a la rambla Ferran. Adjacent a l'actual estació, s'hi construirà l'edifici Viàlia, on es vendran els bitllets de l'AVE. Serà una nova entrada per l'edifici actual. Comptarà amb multicines, restaurants i dues plantes d'aparcament subterrani amb capacitat per a 600 vehicles. A l'actual estació també s'hi habilitarà un altre accés per l'altre costat, al barri de Pardinyes.

El pla també preveu la prolongació de Príncep de Viana fins al riu, on es construirà un pont que connectarà amb la zona dels Camps Elisis. Les obres d'urbanització del pla de l'estació tenen un pressupost de 46 milions d'euros i finalitzaran el 2010.
Anar al contingut