Llargues cues de joves per vacunar-se sense cita prèvia

Hi ha més de tres milions de persones que tenen la pauta de vacunació completa, un 46% de la població de més de 16 anys

Sílvia MateuActualitzat

La vacunació contra la Covid s'ha obert a les persones més grans de 16 anys des d'aquest dimecres, davant l'empitjorament de les dades de la pandèmia.

Molts joves han optat aquest dissabte per anar a vacunar-se sense cita prèvia, ja que les hores disponibles a través de Salut per a la setmana que ve es van esgotar ràpidament en tots els punts de vacunació.

Aquesta setmana s'han administrat més de 586.000 dosis i aquest dissabte han funcionat cinc punts de vacunació massiva a Barcelona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, l'Hospitalet i Roses.

Al CAP Ramon Turró, al districte de Sant Martí de Barcelona, s'han format cues des de primera hora del matí per aconseguir una de les mil dosis de Pfizzer que s'hi han distribuït.

Les persones concentrades han rebut un número de torn fins al mil i moltes han quedat fora.

A les deu del matí, quan obrien les portes, del CAP Ramon Turró de Barcelona, no quedava cap número disponible per poder-se vacunar. Cap a les quatre de la matinada ja hi havia joves esperant, tot i que la majoria han arribat a partir de les 8 del matí.

Quan han rebut la primera dosi ja se'ls ha informat quan els tocarà la segona, tres setmanes després.

Hi ha hagut també alguna queixa dels veïns per la quantitat de persones que s'han concentrat:


Unitats mòbils de vacunació

A partir de la setmana que ve, hi haurà també unitats mòbils de vacunació, amb autobusos del Banc de Sang i amb camions i personal que ha ofert l'empresa Seat.

La previsió de Salut és situar-los "on tenim els centres sanitaris més allunyats", segons va explicar la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, també ha demanat als centres d'atenció primària que ampliïn la possibilitat de vacunar-se sense tenir hora.

En paral·lel, el departament continua organitzant maratons de vacunes, com la que ja s'ha fet a Girona, per exemple, o la que ara està en marxa a diversos municipis del Bages. En el cas de Manresa, es farà dimarts 6 i dijous 8 de juliol.


Tres milions de vacunats

A Catalunya ja s'han superat els tres milions de persones amb la pauta completa de vacunació: 3.063.751, segons les últimes dades de Salut. Això representa un 45,9% de la població de més de 16 anys.

Els que han rebut ja la primera dosi i estan pendents de la segona són el 64,1% dels que poden vacunar-se. Són 4.276.019 persones.

Després de les convocatòries dels últims dies, hi ha un 15,9% de persones entre 30 i 34 anys amb una dosi, xifra que puja al 46,5% entre 35 i 40 anys i arriba al 63,5% en persones entre 40 i 44 anys i al 72,6% dels 44 als 49.


Augmenten els contagis

Els contagis de Covid continuen augmentant, amb 5.379 casos confirmats les últimes 24 hores. És el tercer dia consecutiu que se superen els 5.000.

Gairebé tots els indicadors epidemiològics empitjoren, però la pressió hospitalària no creix. L'atenció dels nous casos es fa en gran part als centres d'atenció primària, que es comencen a saturar.

El risc de rebrot s'ha enfilat fins als 438 punts. La velocitat de contagi s'ha situat en el 2,07, una xifra que no es donava des del març de l'any passat, a l'inici de la primera onada. Això vol dir que cada cent positius contagien dues-centes set persones més.

La pressió hospitalària ha baixat a planta, però hi ha 120 pacients a les UCI, 5 més que en l'últim recompte.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Vacunes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut