Llargues cues davant dels jutjats per la campanya d'autoinculpacions d'Òmnium
Cues de ciutadans que s'autoinculpen

Llargues cues davant dels jutjats per la campanya d'autoinculpacions d'Òmnium

Els ciutadans es poden autoinculpar, a través d'un formulari, d'haver-se manifestat el 20S o d'haver votat l'1-O

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns ha començat l'acte de lliurament d'autoinculpacions als jutjats de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. Es tracta d'una campanya d'Òmnium en solidaritat amb els polítics a la presó i de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés.

Centenars de ciutadans ja s'han autoinculpat d'haver-se manifestat el 20 de setembre del 2017 o d'haver anat a votar l'1 d'octubre següent. El formulari s'entrega a la justícia i s'insta que actuï contra la persona signant, un fet molt improbable, assegura Òmnium, si aquestes autoinculpacions no s'acompanyen de proves.

Òmnium fa una crida a omplir els jutjats com a reacció a la sentència del Suprem. Juntament amb els col·lectius En peu de pau, Taca d'oli i Silenci, l'entitat apel·la es ciutadans perquè es mobilitzin i presentin als jutjats un formulari en què el signant presenta una confessió autoinculpatòria en forma de denúncia.

A Girona, els ciutadans s'han dirigit massivament als jutjats. Hi ha hagut moments de tensió perquè es volia limitar la presentació de formularis.

 

 

A Tarragona també hi ha hagut queixes per limitar les inculpacions.


Les cues també són la nota dominant a Lleida.

 

La campanya la impulsa Òmnium

Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium, ha dit a "Els matins" de TV3 que la campanya comença tot just ara.

"A la Ciutat de la Justícia hi ha tres cues immenses de moltíssims ciutadans que han vingut a autoinculpar-se, i també a Tarragona, Girona i Lleida. Començàvem avui a les quatre capitals del país. I de fet, des del dia que vam anunciar la campanya, dijous passat, gairebé 10.000 persones ja s'han baixat el formulari de la pàgina web. Després cadascú personalment l'ha de venir a presentar"


Mauri ha explicat en què consisteix aquest escrit:

"Nosaltres el que diem és que neguem, evidentment, les acusacions a Jordi Cuixart i a la resta de presos polítics. Entenem que són falses i que no s'aguanten per enlloc, però alhora diem que, si Jordi Cuixart i la resta de presos se'ls està condemnant per uns fets que la junta directiva d'Òmnium i molts ciutadans també en van ser responsables, llavors doncs que ens acusin a tots i que ens condemnin a tots plegats. És un gest personal, de gran compromís i, al mateix temps de solidaritat i de dignitat amb totes les persones que estan patint aquesta persecució"

 

Ciutadans omplint formularis

També en declaracions a "Els matins", i després de les mobilitzacions d'aquest cap de setmana, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat que el gran problema de Catalunya és que els constitucionalistes que es van manifestar aquest diumenge a Barcelona no accepten confrontar democràticament el seu projecte amb els independentistes.

"Hi ha un projecte que és el que es va manifestar ahir que no vol vèncer democràticament el projecte independentista. Per tant el que pretén és judicialitzar-ho i imposar-se amb la presó, reprimint la dissidència. No vol acceptar que el projecte independentista pugui imposar-se de manera democràtica"

 

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàPolicialJudicial20SReferèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut