Les euroordres de Llarena
El jutge instructor Pablo Llarena (EFE)

Llarena vol portar al TJUE les euroordres de Puigdemont, Comín, Ponsatí i Puig

Demanarà al Tribunal De Justícia de la Unió Europea que estableixi criteris estables per al compliment de les euroordres

Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha mogut fitxa per replantejar les ordres de detenció de Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig.

Després de la negativa de Bèlgica a entregar Lluís Puig, Pablo Llarena vol que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) estableixi criteris estables per al compliment de les ordres europees de detenció i extradició dels líders independentistes exiliats a Bèlgica.

El jutge recorre, per primer cop, als tribunals comunitaris per evitar que la justícia belga repeteixi el mateix que va fer amb l'exconseller Lluís Puig i tombi les euroordres contra Puigdemont, Comín i Ponsatí si, finalment, l'eurocambra els acaba aixecant la immunitat.

Per això ha donat tres dies a la Fiscalia i a la resta de parts perquè es pronunciïn sobre si procedeix elevar la consulta a la justícia europea i, en funció de la resposta, tornar a cursar les ordres europees de detenció.

 

 

ARXIVAT A:
Procés català Pablo Llarena Toni Comín Lluís Puig Clara Ponsatí Carles Puigdemont
Anar al contingut