Anna Gabriel, Mireia Boya, Marta Rovira, Neus Lloveras, Artur Mas i Marta Pascal, en imatges d'arxiu (ACN)
Anna Gabriel, Mireia Boya, Marta Rovira, Neus Lloveras, Artur Mas i Marta Pascal, en imatges d'arxiu (ACN)

Llarena cita Mas, Gabriel, Pascal, Rovira, Boya i Lloveras entre el 14 i el 20 de febrer

Les exdiputades de la CUP Mireia Boya i Anna Gabriel estan citades a declarar el dia 14; Marta Rovira i Marta Pascal, el dia 19 i Artur Mas i Neus Lloveras, el dia 20

Actualitzat

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que instrueix la causa contra el procés sobiranista, ha citat com a investigats per a les properes setmanes l'expresident de la Generalitat Artur Mas i les exdiputades de la CUP Anna Gabriel i Mireia Boya. I també la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal; la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras.

Gabriel i Boya acudiran a declarar el dimecres 14 de febrer, Pascal i Rovira ho faran el dilluns 19, i Mas i Lloveras, compareixeran el dimarts 20. Després de l'interrogatori al Suprem, tant la Fiscalia com l'acusació popular tenen l'opció de demanar mesures cautelars contra ells.

El jutge instructor va ampliar en una interlocutòria del 22 de desembre passat la investigació contra aquestes sis persones per la seva participació "especial i destacada" en el procés independentista. Llarena va prendre aquesta decisió després de veure l'informe de la Guàrdia Civil en el qual assenyalen que tots ells haurien format part del comitè estratègic per declarar unilateralment la independència de Catalunya.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàMarta Rovira
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut